27. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Vehbi Koç, 6’lı masaya yönelik eleştirilerde bulundu.

Vehbi Koç, Türkiye’nin yürüttüğü güvenlik politikalarıyla ve diplomatik ilişkilerde attığı başarılı adımlarla ilgili 6’lı masanın sessiz kaldığına değindiği açıklamasında, masa etrafında toplananların amaçlarının sadece algı üretmek olduğunu söyledi.

“6’lı masanın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda hiç mi fikri yok?” sorusunu soran Koç, 6’lı masanın iktidara değil vekalete talip olduğunu söyleyerek, “NATO'ya, ABD'ye, AB'ye, PKK ve YPG'ye tâbi olmuş gidiyorlar” değerlendirmesini yaptı.

- Operasyon masası

6’lı masanın algı üretmekten başka hiçbir politika üretmediğini belirten Koç, “Çözüm için bir araya geldiklerini söyleyen 6’lı masadakiler ‘Parlamenter Sistem’ değişikliği söylemlerinden bir adım öteye geçememişlerdir. Terör örgütlerine karşı tavrını net bir şekilde ortaya koyamayan, FETÖ ile mücadeleyi gündemine dahi almayan, Türkiye’nin yurt dışındaki politikalarıyla ilgili sessiz kalmayı ve kafayı kuma gömmeyi tercih eden, adayını dahi belirlemekten aciz olan 6’lı masanın algı operasyonlarının yönetildiği bir masa olduğu açıktır” diye konuştu.

-Üreten bir masa değil

Koç, açıklamasının devamında, “6’lı masa Türkiye’nin politikalarına karşı çıkan veya çomak sokmak isteyen ülkelerin güdümünde. Kritik konularda sessiz kalmaları kendi özgür iradelerini yansıtamadıklarını gösteriyor. Basiretsizliklerini ve çapsızlıklarını gösteriyorlar. Anlaşılan o ki, iktidara değil vekalete talipler. Vekaleti başkalarında olanların bu topraklarda siyaseti milli anlayışla yapması mümkün olabilir mi? Kendi siyasi ikballerini öncelik sırasının en tepesine koyanların Türkiye’nin çıkarlarını göz ardı etmeleri ve sessiz kalmaları oturdukları masanın üreten bir masa olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.