Trabzon, Ankara ve İstanbul’da önemli kurum, kuruluş ve kanaat önderlerini ziyaret ederek sürekli sahada aktif vatandaşlar ile buluşan Vehbi Koç yaptığı açıklamada: “Trabzon için Güney Çevre yolu olmazsa olmazdır. Türkiye’nin doğuya açılan kapısı Trabzon’dur. Demiryolu bağlantısı yapılarak Trabzon’un Orta Asya ve Kafkasya coğrafyası ile entegresi sağlanmalıdır. Batılı Ülkelerin gelişmesinin en önemli sebebi demiryollarının birbirine bağlanmasıdır.  Önümüzdeki 50 yılda en büyük yatırımımız demiryolu olacaktır. Demiryolu, demiryolu yoktur bunun başka yolu” dedi.

ehbi Koç açıklamasının devamında: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımı ile 14 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen törende, ticaret, bilim, eğitim, kültür, gümrük, enerji ve ulaştırma alanlarındaki anlaşmalara imza atıldı. Bu buluşma Ülkemiz ve Türk dünyası için milat niteliğindedir bu anlaşmaların meyvelerini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Güney Çevre yolu olmazsa olmazdır. Güney Çevre yolunu başlatacağım Ordu’dan Gürcistan’a kadar bu yol devam edecek. İmar açısından Trabzon Şehrimizi planlamak çok önemli arazi imkanımız sınırlı hepimiz bu şehri çok yönlü büyütmek için fedakarlık edeceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin 2023 seçimlerinden de güçlü bir şekilde çıkarak yeni yüzyılda asra damga vuracağını belirten Vehbi Koç “Ben Vehbi Koç olarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin geleceği için çalışmaya, gayret etmeye, mücadele etmeye hazırım. Şehrimize, memleketimize ne gibi katkılar sağlayabiliriz, neler yapabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Milletimizle birlikte yeni bir zafer kazanarak kutlu yürüyüşe devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ALTYAPI DEVRİMİNİ ÜRETİM DEVRİMİ İLE TAÇLANDIRMALIYIZ”

Trabzon’un yeni yüzyılda Türkiye’nin ve bölgenin önemli merkezlerinden biri olacağının altını çizen Vehbi Koç, “Trabzon stratejik konumu, coğrafyası ve insan kaynaklarıyla ticari, stratejik ve siyasi olarak önemli bir misyonu üstlenmeye hazır bir şehir. Hem bölge ülkelerle bağlantısı ve yakınlığı hem de liman ve sanayi merkezi özellikleriyle de öne çıkıyor. Biz de bu düşüncelerle birlikte şehrimizi her konuda bir üst lige taşımaya hazırız ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Altyapı devrimini üretim devrimi ile taçlandırmalıyız” dedi.