Haberlobi/ Haber Servisi 

Savcılığın soruşturma talebini Valilik reddetti… Trabzon’da ‘ihmal öldürdü’ iddiasına soruşturma izni çıkmadı..

FENALAŞTI 

Olay geçtiğimiz yıl Şubat ayıda meydana geldi. Hollanda’da 60 yıl yaşadıktan sonra Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesi’ndeki köyüne 1 yıl önce kesin dönüş yapan 85 yaşındaki Süleyman Ulusoy, Şubat’ın 2’sinde fenalaşarak ambulansla Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

KENDİ RIZAMIZLA

Kaşüstü Hastanesi’nde bir hafta kalan Süleyman Ulusoy, burada bir hafta kaldı. Hastanede günden güne kötüleştiğini gören yakınları, “Kendi rızamızla taburcu olmasını istiyoruz” imzası atarak hastaneden aldılar. 

HASTANEDEN HASTANEYE 

Özel bir hastanede tedavisi süren ve kendine gelen hasta Süleyman Ulusoy, tekrar başka bir özel hastaneye getirildi. Burada durumu iyi bilinci açıkken dengesini kaybederek yatağından düştü. Beyin kanaması geçiren talihsiz adam, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

VALİLİKTEN KÖTÜ HABER

Hasta yakınları önce Kaşüstü Hastanesi’nde Süleyman Ulusoy ile ilgilenen 1 dahiliye uzmanı, 1 Nöroloji Uzmanı, 9 hemşireden şikayetçi olup savcılığı suç duyurusunda bulundular.
Savcılığı verilen dilekçede hastalarıyla ilgilenilmediği ve bu nedenle dahada kötü duruma düştüğü belirtildi. Aynı şikayeti düştüğü özel hastane hakkında da yapan yakınları, Trabzon Valiliğinden son aldıkları haberle yıkıldılar.

SAVCILIĞA KARAR İLETİLDİ 

1 dahiliye uzmanı, 1 Nöroloji Uzmanı, 9 hemşirenin devlet memuru olmasından dolayı savcılık dosyanın incelenmesi ve soruşturulması için  Trabzon Valiliğinden izin istedi. Valilik, yaptığı incelemeyi 15 ay sonra karar bağladı. Dün kararı Ulusoy ailesine gönderdi. İncelemede, görevi kötüye kullanma olmadığı, gerekli işlemlerin ve tedavilerin uygulandığı vurgulandı. Karar savcılığa da iletildi. 

60 YIL GURBETTE KALDI

Özel Hastane’de yataktan düşerek beyin kanaması geçirmesiyle alakalı da ailesi, hukuki süreç başlatacaklarını bildirdiler.
Haberlobi yakınlarına ulaştı. Ulusoy’un yakınları,”Dedemiz 60 yıl gurbette kaldı son günlerini Türkiye’de geçirmek, ailesiyle yaşamak istiyorum. Maalesef talihsiz bir şekilde kaybettik. Çok üzgünüz. Bu kadar başımıza hal geldi ama bize hiç kimse detaylı mantıklı cevap vermiyor. Çok üzgünüz” dediler.