Ankara’da Trabzon basınından isimleri ağırlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon kamuoyunda günlerdir tartışma konusu olan Yeni Havalimanı Projesi’ne ve Zigana Tüneli’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni Zigana Tüneli’nin 2023 yılı nisan ayı itibariyle bitirileceğini açıklayan Bakan Karaismailoğlu, Trabzon Havalimanı için de dış hatlar terminalinde kış aylarında çalışma yapılacağını Yeni Havalimanı Projesi’nin ise uzun vadede yapılacağını kaydetti.

adil-karaismailoğlu-860x504-2-1

TRABZON'DAKİ BÜYÜK PROJE UZUN VADEDE YAPILACAK

Karaismailoğlu, “Trabzon havalimanı dış hatlar kısmında çok büyük bir sıkıntı var. Öbür projeyi rafa kaldırmadan kış döneminde dış hatlar terminaline ilave yerler yapıp, gidiş gelişi birbirinden ayıracağız.  Bir yer yapıp orayı vatandaşa kazandıracağız. Normal gidiş yerine katacağız. Bir de 2-3 tane körük getirmeyi planlıyoruz. Bu geçici bir çözüm, uzun vadede büyük projeyi yapacağız. Akyazı’da düşünülmüştü ama orası olmaz. Yine mevcut yerinde. İlave pist yapılınca yeni alanlar ortaya çıkacak.” dedi.

İçişleri Bakanlığı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin ortaklığında düzenlenen ‘Farklı Bölgelerimizi Tanıyoruz ve Tanıtıyoruz’ projesinin son durağı kapsamında Ankara’ya giden basın mensupları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Bakan Karaismailoğlu, Trabzon kamuoyunda günlerdir tartışma konusu olan Yeni Havalimanı Projesi’ne ve Zigana Tüneli’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni Zigana Tüneli’nin 2023 yılı nisan ayı itibariyle bitirileceğini açıklayan Bakan Karaismailoğlu, Trabzon Havalimanı için de dış hatlar terminalinde kış aylarında çalışma yapılacağını Yeni Havalimanı Projesi’nin ise uzun vadede yapılacağını kaydetti.

"Trabzon Havalimanı dış hatlar kısmında çok büyük bir sıkıntı var"

Dış hatlar terminalini genişletme işlemini yeni sezona kadar yetiştirilmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Trabzon Havalimanı dış hatlar kısmında çok büyük bir sıkıntı var. Öbür projeyi rafa kaldırmadan kış döneminde dış hatlar terminaline ilave yerler yapıp, gidiş gelişi birbirinden ayıracağız. Bir yer yapıp orayı vatandaşa kazandıracağız. Normal gidiş yerine katacağız. Birde körük getirmeyi planlıyoruz. 2-3 tane. Bu geçici bir çözüm olacak, uzun vadede büyük projeyi yapacağız. Akyazı’da düşünülmüştü ama orası artık olmaz. Yine mevcut yerinde. İlave pist yapılınca yeni alanlar ortaya çıkacak.” açıklamalarında bulundu.

trabzon-havalimanı-1000x700-1

YENİ PİST ESKİ PİSTTEN UZUN GENİŞ OLACAK

Trabzonspor’un ve Trabzon’un yerel dinamiklerinin onayı alındıktan sonra çalışmalara başlanacağını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Kış döneminde acil olarak 2023 yazına yetiştirmek için dış hatları rahatlatmamız lazım. Çok ciddi talep var. Gelmek isteyip de terminal binası görüp gelmek istemeyen başka havayolları var. Arkadaşlar projelendiriyorlar, yaza kadar geçici bir tedbirle rahatlatmamız gerekiyor. Eski piste dokunmamıza gerek yok. Yeni pist mevcut pistten daha uzun ve geniş olacağı için eski pist ile ilgili bir şey olmayacak.” şeklinde konuştu.