Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgalin ardından çok sayıda Ukraynalı kadın, ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Başta Polonya olmak üzere çevre ülkelere geçen Ukraynalılardan bazıları İngiltere'ye gitti. İngiliz hükümeti ise Ukraynalı mültecilerin sokakta kalmaması adına, mültecilere kapılarını açan İngiliz vatandaşlarına 350 sterlin tutarında destek verileceğini açıkladı. Bu uygulamanın ardından Ukraynalı kadınlara gelen mesajlar mide bulandırdı.

FUHUŞ ÇETELERİ KADINLARA MESAJ ATMAYA BAŞLADI
Hem yardımdan yararlanmak hem de kadınları zorla alıkoyarak fuhuş yaptırmak isteyen çeteler de hükümetin bu kararının ardından harekete geçti. Fuhuş çetelerinin, Ukraynalı kadınlara sığınacak yer vaadinde bulunarak ağlarına çekmeye çalıştıkları belirtildi.

FACEBOOK GRUPLARINA ÜYE OLDULAR
Daily Mail'de yer alan habere göre; o kadınlardan biri de 30 yaşındaki Julia Skubenko... Ülkesindeki savaştan kaçıp soluğu İngiltere'de almak isteyen Skubenko, kendisine burada kalacak güvenli bir yer bulmak için Facebook gruplarına üye oldu. Ülkesinde yaşanan insanlık dramının ardından Facebook'ta kendini tanıtan Skubenko, diğer sosyal medya hesaplarını, hatta cep telefonu numarasını dahi paylaştı. İstediği tek şey kendine güvenli bir yer bulmaktı. Ama işler hiç de beklediği gibi gitmedi.

EVLİLİK TEKLİFLERİ GELMEYE BAŞLADI
Ukrayna'dan kaçarak hayata yeniden başlamak için kendine kalacak güvenli bir yer arayan Julia Skubenko'ya pek çok erkek mesaj attı. Bu mesajların birçoğu genç kadında derin hayal kırıklığı yaratacak cinstendi. Kısa bir sürede genç kadının mesaj kutusu "Benimle evlen" diyen, tacize varacak kadar çirkinleşen mesajlarla dolup taştı. Julia Skubenko, bu mesajların her birine tek tek cevap verdi. Kendisine gelen evlilik tekliflerinin hepsine, "Ben kadınların yaşadığı evlerde kalmak istiyorum" diyen Skubenko, zengin bir iş insanının attığı mesaj karşısında ise büyük bir şaşkınlık yaşadı.