Twitter'a ev sahipliği yapacak yeni alan adı "x.com", Endonezya’nın yetişkin içeriklerin engellenmesini amaçlayan düzenlemeleri nedeniyle ülkede erişim engeline takıldı. Genel görüş ise platformun kısa süre içerisinde ülkede yeniden aktif olacağı yönünde. Elbette bunun olabilmesi için eski ismiyle Twitter’ın cinsel içerikli yayınlar yapmayan bir platform olduğunu Endonezya hükümetine bildirmesi gerekiyor. Yani ülkedeki kanunlar en azından böyle işliyor.

Twitter yeni adı yüzünden bir ülkede yasaklandı

Endonezya'da internet erişiminin büyük bir kesim tarafından kullanılması, ülkenin yetişkin içeriklerin yayılmasını kontrol altında tutma isteğini artırdı. Ülkenin yetişkin içeriklerle mücadele politikaları, yerel kültüre saygı duymayı ve aile değerlerini korumayı hedefliyor. Bu bağlamda, sosyal medya platformları da dahil olmak üzere internet sitelerinin Endonezya'da hizmet vermeye başlamadan önce yetişkinlik içermediğine dair beyanlarda bulunmaları ve buna yönelik çalışmaları gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Twitter yetkililerinin de bu çalışmaları yapacağına şüphe yok. Zira Endonezya oldukça büyük ve önemli bir pazar. Threads gibi rakip uygulamalara meydan vermemek için yapılması gereken şey hızlı şekilde aksiyon almak ve Endonezya’nın yetkili mercileriyle bir an önce temasa geçmek. Daha önce bazı sosyal medya devleri de aynı sorunları yaşamış ve ülkede kısa süre engelli kalmıştı. Ancak ilerleyen zamanlarda bu uygulamalar da birer birer kullanıma açıldı.