Yeni tarih, sitenin markaları, ünlüleri ve diğer yüksek profilli hesapları taklit eden şakacılar ve dolandırıcılar tarafından istila edilmesinin ardından geldi. Şirketin kullanıma sunumu duraklatmasından ve yeni kayıtları durdurmasından sadece birkaç gün Twitter Blue Tick geri gelecek.

Elon Musk, iade tarihinin şirkete “çok sağlam olduğundan emin olması için” yeterli zamanı verecek şekilde ayarlandığını söyledi. Musk, Blue’nun yeniden piyasaya sürülmesiyle hangi değişikliklerin gelebileceğini söylemedi, ancak şirket, reklamverenleri rahatlatmak için “resmi” etiketleri geri getirdi.

Elon Musk, doğrulanmış Twitter kullanıcılarının, “Hizmet Şartları’na uygunluğu Twitter tarafından onaylanana kadar” onay işaretlerini kaybetmeden görünen adlarını değiştiremeyeceklerini de sözlerine ekledi. Ücretli doğrulama başlamadan önce bile reklamcılarını kaybeden Twitter, Twitter Blue’nun başarısız bir şekilde kullanıma sunulmasından bu yana daha fazla markanın platformdan çekildiğini gördü.

Musk, “resmi” etiketlere ek olarak, diğer şirketlerin kendş resmi hesapları daha iyi tanımlayabileceklerini öne sürdü. Buna kuruluşların “diğer hangi Twitter hesaplarının kendileriyle gerçekten ilişkili olduğunu belirleyebilecekleri” önerisi de dahil. Bu fikrin Twitter’ın yenilenen doğrulama planlarına nasıl uyacağı belli değil. Musk şirketi satın aldığından beri sular durulmadı ve bir süre daha problemler gelmeye devam edecek gibi duruyor. Özellikle ciddi işten çıkarımlar şirketin imajını kötü etkiledi.