Haberlobi - Spor Servisi // Euro 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti ile zorlu bir gruba düşen Türkiye, inanılmaz bir mücadele ile unutulmaz anlar yaşatmıştı.

Çeyrek finale kadar uzanılan o yolculuğun unutulmaz maçlarından birisi de Çek Cumhuriyeti maçı...

14 yıl önce bugün oynanılan karşılaşmada Milliler, Petr Cech'li, Koller'li, Milan Baros'lu Çek Cumhuriyeti ile Cenevre'de karşı karşıya geldi.

34. dakikada Koller, 62. dakikada Plasil attığı gollerle Milliler'in umutlarını yeşertse de 'Biz bitti demeden bitmez' sözünün çıkış serüveni olacak bu karşılaşmada muhteşem bir geri dönüşe imza atılacağınıkimse beklemiyordu.

75. dakikada sahneye çıkan Arda Turan önce farkı 1'e indirdi. 87. dakikada Nihat Kahveci, Cech'in elinden kaçırdığı topu kale dibinde ağlarla buluşturdu.

EWyRtfJXQAEntDf

2-2'lik skorun şaşkınlığını üzerinden atlatamayan Çek'ler, bu golden iki dakika sonra yaptığımız hücumu yalnızca izlemekle yetindi. Nihat Kahveci'nin savunma arkasına sızarak akıl dolu bir vuruşla topu ağlarla buluşturması ile Çek Cumhuriyeti'nin 3-2 mağlup etmeyi başardık.

90. dakikada oyuncu değiştirme hakkımızın dolmasının ardından Volkan Demirel'in kırmızı kart görmesi ile Tuncay Şanlı kaleye geçti ve dramatik galibiyetin son dakikaları da bol heyecanlı geçti.