TYB Trabzon başkanlığının Milli Eğitim bünyesindeki okullara ilişkin sunum ve söyleşiler serisi aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilimizin yetiştirdiği çiçeği burnunda yeni yeteneklerinden, “Dünyanın Yumağı Söküldü” isimli eserin sahibi Şair, Ali Kılıç ile TYB Trabzon başkanlığı ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi paydaşlığında yürütülen etkinlikte, yaklaşık 120 kişilik öğrenci grubuna yönelik edebi bir söyleşi gerçekleştirildi.

TYB Trabzon başkanı Araştırmacı Yazar-Şair Kamuran Tuna ve eser sahibi Ali Kılıç tarafından birlikte sunulan program bağlamında, anılan okul öğrencilerine hitaben yapılan söyleşide, edebi ve sanatsal alanlar üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

335f30a5-6a20-466f-a4f7-455bceaa8388

Şiir, hikâye, fıkra, kompozisyon, müzik, resim veya benzeri tüm edebiyat ve sanat disiplinlerine dair aktarımlar yapıldı. Güzel sanatlarla ilgilenmenin neden ve sonuçları üzerinde duruldu. Şair Ali Kılıç, şiire nasıl merak salıp, hangi merhalelerden geçtiğini tüm yönleriyle anlatarak, öğrencilerin ufkunu aralamaya çalıştı. Zaman zaman şiirlerin de terennüm edildiği etkinlikte, karşılıklı soru cevap ilişkisi içinde öğrencilerimizin edebi ve sanatsal alanlara yönelik merakları giderilmeye çalışıldı. Başkan Tuna ve Ali Kılıç tarafından yürütülen bu farkındalık programında, öğrencilerimiz ’in çok okuyup, yazan bireyler olarak geleceğin dünyasındaki yerlerini almalarının önemi vurgulandı.

Edebiyatla, sanatla uğraşan bireylerin, kötü alışkanlıklardan da uzak kalabileceği teması özellikle işlendi. Program sonunda, örnek bir davranış sergileyen Ali Kılıç, kaleme aldığı “Dünyanın Yumağı Söküldü” adlı şiir kitabını, faaliyete katılan tüm öğrencilere ücretsiz şekilde hediye etmesi takdirle karşılandı.

Başkan Kamuran Tuna tarafından yapılan açıklamada, “Trabzon ilimizde mevcut ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim öğretim veren okul öğrencilerimizle buluşarak sürdürdüğümüz kültür, sanat faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. Amacımız, onların seviyesine göre yapılan sunum söyleşi ve benzeri programlarla bu genç yeteneklerimizi tespit edebilmek ve iç dünyalarında saklı cevherleri ortaya çıkarabilmektir. Edebi sahaların esas alındığı bu buluşmalar kapsamında öğrencilerimizle yapılan bire bir etkileşimler sayesinde takdire şayan bir sinerji ve farkındalık olgusu esas gayemizdir”. ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının devamında, gösterdikleri ilgi nedeniyle, Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili okulların öğrenci, öğretmen ve yöneticilerini kutladığını belirterek, okul ziyaretlerine, fırsatlar ölçüsünde devam edeceklerine dikkat çekti. “Yüzlerce öğrenciden üç, beş  tanesini dahi edebiyatla, sanatla buluşturabilirsek, bu bizler için tarifi imkânsız bir mutluluk olacaktır”. diyerek sözlerini tamamladı.