Koronavirüs salgınındaki azalma ve havaların ısınması üzerine Türkiye'de turizm sezonu açıldı.

Çeşitli ülkelerden yollara düşen turistler, ülkenin farklı şehirlerine akın etmeye başladı.

'Habertürk Gündem' programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da bu yılki turist hedefini açıklayarak önemli açıklamalar yaptı.

antalya rus turist

42 milyon turist; 35 milyar dolar gelir

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, 2019'u rekor bir turist sayısıyla kapattıklarını hatırlatarak 2020 yılında salgın sebebiyle gelir noktasında gerilediklerini söyledi.

Geçen yılı 30 milyon turist ve 24,5 milyar dolar gelirle kapattıklarına dikkati çeken Ersoy, bu sene ise 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefi koyduklarını ifade etti.

"Rakamların gidişatı iyi"

Ersoy, turizmde en çok vurguladıkları konunun pazar çeşitliliği olduğunun altını çizerek bu anlamda ilk olarak 2019'da Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı'nı kurduklarını ve Türkiye'yi tanıtmak adına birçok çalışmalar yaptıklarını anlattı. Ekonomik krizlerin tarih boyunca yaşandığını ve ülke olarak bu sıkıntılara alışkın ve hazırlıklı olunması gerektiğini dile getiren Ersoy, turizm anlamında Türkiye'nin 2 yıldır dünyada açık ara en yoğun ve en etkin tanıtım yapan ülke olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Ersoy, Türkiye'nin şu anda 140 ülkede televizyon kanallarında etkili reklamının yapıldığına dikkati çekerek "Bazı noktalarda 200'e kadar çıkıyoruz ulusal kanallardan. Bir sıkıntı yok, yine 2019 rakamlarını yakalayacağız. Karadeniz'deki savaş nedeniyle beklentilerimizi bir kenara koyduk. Ama 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefimizi alternatif pazarlardan sağlayacağız. Alternatif pazarlarımız da Batılı turist. İlk gelen veriler de bunu gösteriyor. Rakamlar iyi gidiyor şu anda." dedi.

bakan ersoy