Türk sinemasının usta isimlerinden biri olan Fatma Girik, bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Fatma Girik, 6 ay önce tedavi için İstanbul'a gitmişti. Bu sabah saatlerinde yoğun bakım ünitesinde hayatını yitiren Fatma Girik'in aile dostlarından Filiz Kalkavan Sözcü'ye "Fatma hanım ile uzun yıllarımız birlikte geçti. Tedavisinin daha iyi yapılabilmesi için İstanbul'daki evine gitmişti. Yaklaşık iki hafta önce fenalaşarak özel hastaneye ve orada yoğun bakıma alınmıştı. Bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Doktorlar ölüm nedenini henüz açıklamadı ama biz corona virüsüne yakalandığını duyduk. Cenazesi ile ilgili işlemler henüz aydınlanmadı."  açıklamalarını yaptı.

Sanatçının vefatına ilişkin hastaneden yapılan açıklamada: “Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik Covid 19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik’in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

fatma girik

fatma girik

fatma girik