Trabzon  merkez olmak üzere, son 10 yıla, pandemi yılı hariç olmak üzere damgasını vuran turizm sektörünün canlılığına paralel olarak, uzun zamandır turizm müdürünün henüz atanamadığı vekaleten yönetildiği bir il Trabzon! 

Özel sektörün sahadaki pratikliliği ile organizasyonlar olabildiğince iyi yürütülmeye çalışılıyor. Turizm ofislerinin çalışmaları ise pasif; eleman yokluğu vs...AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu'ya, basınla buluşmasında yönelttiğimiz iki önemli sorunun cevabını herkesin aramasında fayda var elbette. Birincisi; turizm sektörü hızla büyürken ve gelişirken neden Trabzon Turizm müdürünün atanamamış olması? 

İkincisi ise turizm alt yapısına büyük bir destek verecek olan Trabzon surları neden ihmal ediliyor? Öğrenebildiğimiz kadarıyla, Trabzon’un turizm işleri kamu otoritesi anlamında, valilik il bünyesinde oluşturulan bir kurul tarafından yönetildiği ve bu kurulun başına bir CEO arandığı... 

Diğer bir konu ise, Türkiye’deki kale ve surlar içinde ilk onda yer alan Trabzon surlarının akıbeti. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine damgasını vuran Trabzon surlarının ihmal edilmişliğine karşılık kamu otoritesinin herhangi bir projesinin olmadığı ve herhangi bir çalışmanın da gündemde yer almadığı. Sadece iç kalede yapılan arkeolojik kazıdan bahsedilerek geçiştiriliyor. Diğer bir turizm konusu ise Tabakhane vadisindeki antik Hadrianus surları veya liman surları konusunun ne aşamada olduğu. Bilindiği gibi, etrafı çevrili olarak beklemekte olduğu, burada arkeolojik kazı yapılacağı  konusunu biliyoruz; başka bir şey bilindiği yok! Diğer bir mesele de, siyasilerin il başkanlığı basın toplantılarında, her nedense sorudan önce küçük bilgilere bile kimsenin tahammülü yok! Sadece size "sorunu sor! " demekle ince bir ayar verilmeye çalışılıyor! Ama ayar konusu herkes için tutan bir konu değil sevgili dostum; herkese yediremezsiniz..!