Haberlobi - Haber Servisi // Ailesi Trabzon'un Araklı ilçesi Turnalı köyünden olan, ilk ve orta öğrenimini de birincilikle bitirerek tam burslu okuduğu lisesi Şişli Terakki Fen Lisesi'nin ardından yine burslu olarak İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Yağmur Eda Bakırtaş, üniversiteyi de başarıyla bitirerek mezun oldu.

Yağmur Eda, Şişli Terakki Fen Lisesi'nde okuduğu dönemde TÜBİTAK'ın açtığı yarışmada hazırladığı projeyle Avrupa Bölge 3.'sü olmuştu.

"Ülkemizin geleceği onların"
Başarılı bir şekilde üniversiteden mezun olan Yağmur Eda'yı ilk kutlayan önce babası Hüseyin Bakırtaş ile Medical Park Hastaneler Grubu Başkanı, İstinye Üniversitesi mütevelli heyeti başkanı ve aynı zamanda Trabzonspor'un eski kulüp başkanı Muharrem Usta oldu.

Genç mezunun mutluluğunu paylaşan Usta, "Ülkemizin geleceği Yağmur Eda kızımız gibi gençlerimiz ellerindedir. Bu ülke onlarla güçlenecek ve yoluna devam edecektir. Tıpkı ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülkeyi gençlere emanet ettiği gibi bizde onlara güveniyoruz." dedi.

muharrem usta yağmur eda