Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2021 yılı Nisan ayında bir skandal patladı. Bu skandal bir erkek personel ile bir kadın personel arasında yaşandı. TTSO’nun idari işler kısmında görevli personeli E.Ç. yine aynı odada personel olarak görev yapan evli L.Y.’i sözlü ve telefonla taciz ettiği iddia edildi. L.Y. önce konuyu TTSO yönetimine ardından da savcılığa taşıdı. 

DELİL DOYASINA GİRDİ

Açılan davada erkek personelin kadın personele gönderdiği SMS ve WhatsApp ile sosyal medya mesajları delil olarak dosyaya girdi. Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı.

ŞANTAJ YAPMADI TACİZ ETTİ

Mahkeme heyeti TTSO personeli E.Ç.’ye ‘şantaj’ suçundan ceza vermedi. Cinsel taciz suçundan 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, bu suçu elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle ve aynı işyerinde çalışmanın sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cezasının 5 ay daha artırılıp toplam 15 ay hapis cezası almasına hükmetti. 

SANIĞA GELECEK İNDİRİM

Aynı suçu birden fazla işlediğinden cezası 18 ay 22 güne çıkarıldı. Bu cezanın E.Ç.’nin geleceği üzerindeki etkileri göz önünde tutularak ceza 15 ay 18 güne düşürüldü. 

KARARI AZ BULDUK İTİRAZ EDECEĞİZ 

L.Y.’nin avukatı Avukat Emrah Güzel, “Verilen kararı az bulduk. İstinaf mahkemesine gideceğiz. Kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Müvekkilimizin ailesi bu nedenle büyük acılar çekti. Maddi manevi zarar gördü” şeklinde konuştu.

HAMİLEYKEN HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARILDI 

Ayrıca müvekkilinin işten haksız yere çıkarıldığını bu konudada TTSO’ya dava açacaklarını belirterek, “Suçluymuş gibi yüz kızartıcı şekilde işten çocuğuna hamileyken işten çıkarıldı. Telafisi mümkün olmayan büyük zararlar çekti. Hukuksal anlamda mücadelemiz sürecektir” dedi.

4b9db3f0-a9d0-4720-9acc-0095449b0f09

  • L.Y.’nin avukatı Avukat Emrah Güzel