Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret ederek, yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, TTSO'nun projelerinin Trabzon, bölge ve ülke için önemine işaret ederek her anlamda desteklenmesi için gerekli çalışmaları başlattı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, beraberinde Başkan Yardımcısı Murat Zeki Solak ile ziyaret ettiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, TTSO'nun projeleriyle ilgili bilgi sundu.

Ziyarette birçok projenin gündeme geldiğini belirten Başkan Hacısalihoğlu, "Ülkemizin ve bölgemizin en büyük projelerinden olan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'ne bugüne kadar vermiş olduğu destekler nedeniyle Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunduk. Altyapı projesi tamamlanan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'ne ödenek ayrılması konusunda da desteğini talep ettik" dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon'a değer katacak olan bir diğer önemli proje olan Trabzon Biyoteknoloji, İnovasyon ve Yazılım Merkezi'nde planlanan çalışmalar hakkında da Bakan Soylu'ya bilgi verdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Biyoteknoloji, inovasyon ve yazılım alanında başlatılan çalışmaların son durumu hakkında bilgilendirmede bulunduk. Bu kapsamda biyoteknoloji alanında bölgedeki çeşitli bitkilerden ilaç ve kozmetik hammaddesi yapılmasıyla ilgili çalışmaları anlattık. Sayın Bakanımız bu çalışmalara büyük ilgi gösterdi ve destek verdi. Merkezin yazılım bölümünde yürütülen savunma sanayine yönelik eğitim programı hakkında da detaylı bilgi alan Sayın Bakanımız, bu projenin de desteklenmesi konusunun değerlendirileceğini söyledi. Ayrıca çalışmalarına başladığımız çikolata üretim merkezine de destek sağladı."

Başkan Hacısalihoğlu, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda Bakan Soylu'nun desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini de vurgulayarak, "Sayın bakanımıza projelerimize verdiği destekler nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.