Haberlobi - Spor Servisi // UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye-Lüksemburg karşılaşmasını izlemek isteyen izleyiciler, maçı canlı olarak ekranlara getiren TRT 1 kanalını açtıklarında 'frekans güncelleme uyarısı' ile karşılaştı. TRT'nin bu uyarısı yaklaşık 5 dakika ekranlarda kalırken, izleyiciler bu uyarı ile neden karşılaştıklarını merak etti. Peki TRT neden frekans güncelleme uyarısı verdi? TRT neden durdu? TRT frekans güncelleme nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

TRT, Türkiye-Lüksemburg karşılaşmasının başlama düdüğünün ardından ekranlara frekans güncelleme uyarısını getirdi. Maçı izlemek isteyen izleyiciler, ne yapacaklarını bilemezken, gerçek sonra anlaşılmıştı.

trt-frekans-güncelleme

TRT, milli maçların şifreli yayınlama zorunluluğu olması sebebi ile kanala şifre koydu.

TRT, "Kanalımızın frekansları, UEFA’nın mevcut 4K sinyaline #EURO2020 yayınını şifresiz vermemesi nedeniyle güncellenmiştir" ifadelerini kullandı.

'TRT neden frekans değiştirdi?' sorusuna şu cevabı verdi.

neden-değiştirdi

Peki TRT şifresi nasıl kırılır? TRT milli maç şifresiz nasıl izlenir? İşte tüm detaylar...

Bu yaşananların ardından TRT, Faroe Adaları-Türkiye maçı öncesi tüm platformlarından bir duyuru yayınladı ve izleyicilerine frekans değiştirme uyarısı verdi.

İzleyiciler aşağıdaki frekanslarla birlikte güncelleme yaparak milli maçları rahatlıkla izleyebilecekler:

TRT HD Türkiye güncel TÜRKSAT frekans bilgileri:

Uydu: TÜRKSAT 4A
Frekans: 11794
Polarizasyon: V (Dikey)
Sembol Oranı: 30000
FEC: 3/4

  • TRT kullanıcıları, televizyonlarının kurulum menüsünden 'manuel arama' yaparak, yukarıdaki frekans bilgileri ile arama yaparak 'frekans bilgilerini güncelleyebilirler. Böylelikle, TRT’nin; TRT 1 HD, TRT Spor HD, TRT Belgesel HD, TRT Çocuk HD ve TRT Müzik HD kanallarının frekansları tek bir seferde güncellenmiş olacak.

TRT'den yapılan açıklama: