Trabzonspor transfer politikası bu sezon daha önceki sezonlara göre farklılık gösteriyor.

Sonuçlandırılan transferlere bakıldığında yaşını almış, tecrübeli ve Avrupa'da yıldız statüsünde olan oyuncular tercih edildi.

Koita dışında ekonomiş anlamda göze batan transfer de henüz yok. Zira isimler maliyetlerin üzerinde.

Her ne kadar TFF'nin aldığı yabancı kararı sonrası sekteye uğrasa da Trabzonspor transfer politikası daha çok hedef odaklı.

Transferlerde Teknik Patron Abdullah Avcı'nın etkisi olduğu aşikar.

Avcı yarışan bir takımdan ziyade hedefe ulaşan bir takım istiyor. Bu hedef de ciddi anlamda şampiyonluk.

Gelişime açık topçular yerine futbolu tabiri caizse yalayıp yutmuş oyuncuların tercih edilmesinin altında yatan sebep de bu.

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun geçen sezonlar fragmandı açıklaması ile gelecek sezonun hedefinin kati şekilde şampiyonluk olduğu mesajı lig biter bitmez verildi. Bu hedef doğrultusunda transfere hızlı giren Trabzonspor da sansasyonel imzaları ardı ardına attırdı.

Ulusal medyada yankı bulamasa da Gervinho, Peres ve özellikle Hamsik sahada fark oluşturabilecek ve oyunun seyrini değiştirebilecek isimler.

Zira ulusal medya, 2 maçta doğru düzgün 2 pozisyon üretemeyen Milli Takımın, dünya futbol otoritelerince takımın tek ayakta kalan ve başarı olarak göze batan oyuncusu Uğurcan'ı yermekle meşguldü.

Trabzonspor'un transferlerini görememeleri bundan kaynaklı olabilir ya da ne bileyim belki de çekememezliktir.

Neyse konuyu dağıtmayalım. Kısa ve öz olarak bakıldığında bu sezonun transfer planlaması mutlak surette şampiyonluk üzerine kurulu.

Başkan Ağaoğlu ve Teknik Patron Avcı bu düşünce üzerine yoğunlaşmış durumda. Farklı odakların engellemeleri olmazsa Trabzonspor en ciddi adayların başında geliyor. Umudumuz ve dileğimiz bu hedefin gerçekleşmesi yönünde. Yönetim ve teknik kadroya güvenmek dışında elimizden gelen bir şey de yok. Tabi destek vermek de şart.

Kısa ve öz olarak anlatmaya çalıştım. Şimdilik bu kadar. Yine görüşelim olur mu. Sevgi ve saygılarımla,