Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de yaz transfer dönemi sona erdi.

Bu transfer döneminde 237 transfer yapılırken, bu transferlerin yaş ortalaması 26 oldu. Transfer yapan takımların arasında en genç yaş ortalamasını yakalayan takım Alanyaspor (24,38), en yüksek yaş ortalamasına sahip ekip ise Fraport TAV Antalyaspor (28,42) oldu.

En yaşlı transfer olan oyuncu ise Serkan Kırıntılı oldu. Ligin yeni ekibi Ümraniyespor, tecrübeli kaleciyi Alanyaspor'dan bedelsiz transfer etti.

Bu yaz döneminde yapılan en genç transfer ise Adana Demirspor'un Gürcistan'ın Telavi takımından aldığı Giorgi Khabuliani (18) oldu.

Trabzonspor, 18 milyon Euro harcadı
Son şampiyon Trabzonspor kadrosuna Trezeguet, Maxi Gomez, Yusuf Yazıcı, Umut Bozok, Naci Ünüvar gibi yıldızları katarken, kasasından yaklaşık 18 milyon Euro çıktı.

maxi-gomez-1000x700-trabzonspor-imza

Fenerbahçe, 29 milyon Euro harcadı
Jorge Jesus ile yeni sezona başlayan Fenerbahçe, Brezilyalı Luan Peres, Joao Pereira, Lincoln, Willian Arao transferleri ile dikkat çekti. Sarı-Lacivertliler'in kasasından yaklaşık 29 milyon Euro çıktı.

michy-batshuayi-1000x700-fenerbahçe

Beşiktaş, 19 milyon Euro harcadı
Beşiktaş, yaklaşık 19 milyon Euro harcadığı transfer döneminde Dele Alli, Nathan Redmond, Jackson Muleka gibi yıldızları kadrosuna katarken, Valentin Rosier'in de bonservisini aldı.

dele-alli-1000x700

Galatasaray 31 milyon Euro harcadı
Transferin son günlerine damga vuran Galatasaray ise, Dries Mertens, Mauro Icardi, Haris Seferovic gibi isimleri kadrosuna katarak sükse yaptı. Sarı-Kırmızılılar'ın kasasından bu transferler için yaklaşık 31 milyon Euro çıktı.

mauro-icardi-1000x700-1

4 büyükler kasalarını doldurdu
Transferde yaptıkları satışlarla kasasını dolduran 4 büyüklerde en çok kazanan Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertliler bu satıştaki en büyük payını Napoli'ye transfer olan Kim Min Jae oluşturdu. Fenerbahçe, Güney Koreli stoperin satışından yaklaşık 18 milyon Euro kazandı.

kim-min-jae-napoli

Ahmetcan Kaplan, Andreas Cornelius gibi yıldızlarını satan Trabzonspor, kasasına yaklaşık 19 milyon Euro'yu koyarken, Galatasaray yaklaşık 13 milyon Euro kazandı. Beşiktaş ise Serdar Saatçi, Rıdvan Yılmaz ve Emirhan İlkhan transferlerinden yaklaşık 10 milyon Euro kasasına koydu.