Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor, Fas'ın Fath Union Sports takımının 21 yaşındaki kanat oyuncusu Montasser Lahtimi'yi renklerine bağladı.

Lahtimi için kulübüne 600 bin Euro bonservis ve sonraki satıştan elde edilen kardan yüzde 17 pay veren Bordo-Mavililer, 3+1 yıllık sözleşme imzaladığı oyuncuya ilk sezon 300 bin Euro, ikinci sezon 325 bin Euro, üçüncü sezon 400 bin Euro garanti ücret ödeyecek. Opsiyonunun kullanılması halinde ise 2015-16 sezonu için oyuncuya 600 bin Euro garanti ücret ödecek.

Montasser-Lahtimi-1000x700-trabzonspor-forması-2

Herkesin merak ettiği Montasser Lahtimi merak ediliyor? Peki Afrika'nın geleceği parlak oyuncuları arasında gösterilen Montasser Lahtimi kimdir, nasıl bir futbolcudur, performansından kesitler...

1 Nisan 2001 doğumlu Lahtimi, Fath Union Sports takımında başladı ve burada kısa sürede kendini göstererek A takıma yükseldi. Takımı ile toplamda 49 maça çıkan oyuncu, bu maçlarda 7 gol 8 asistlik performans sergiledi.

Made in Africa: Football's Rising Stars internet sitesinde Afrika'nın geleceği parlak 5 isminden biri olarak gösterilen Montasser Lahtimi hakkında yazılan yazıyı derledik..

Montasser-Lahtimi-1000x700-trabzonspor-forması

İşte Lahtimi'ye dair önemli notlar:

FUS Rabat kulübü ile ilk çıkışı 18 yaşnda yapan Lahtimi, 2020-21 sezonunda takımın düzenli oynayan oyuncusu olmayı başardı. Bu çıkışını milli takımda da gösteren oyuncu Fas Milli Takımı'nın U20 AFCON kadrosunun bir parçası oldu ve bu turnuvada üç maçta görev aldı.

Lahtimi genellikle kanat oyuncusu olarak oynuyor ancak kariyerinde ikinci forvet ve santrafor olarak da denendi.

Fiziksel Özellikleri: 1,85 boyundaki oyuncunun fiziği çalışmalarla daha da gelişeceği ve bunun da oyununa avantaj sağlayacağı düşünülüyor. Lahtimi aşırı hızlı bir oyuncu değil ancak Fas Ligi'ne oranla dengeli ve yeterli hıza sahip bir oyuncuydu.

Özellikle genç yaşına rağmen sahada 90 dakika kaldı ve istikrarlı bir performans sergilemeyi başardı. Kondisyon ve maç temposu oyuncuya artı değer katarken, kanatta savunmaya sık sık yardıma gelmesi oyununun gelişmesine yardımcı oluyor.

Montasser-Lahtimi-1000x700

Lahtimi, genellikle kullandığı sol ayağı ile dripling yaparken, orta ve şutları denemekten kaçınmıyor. Ancak sağ ayağının zayıf ve topu kullanmada kötü olduğu söylenebilir. Bu zaafı da oyununu daha akıcı hale getirmesine engel oluyor.

Oyunu geniş alanlarda oynamayı seven Lahtimi, çalım gücünün de iyi seviyede olduğu görülüyor. Bu özelliğini hızı ile birleştirdiğinde rakiplerini ekarte etmesi daha da kolaylaşıyor.

lahtimi-fas-3

Topsuz oyunda boş alanları iyi değerlendiren oyuncu, paslarında da oyun zekasını kullanıyor. Ancak ceza sahası bölgelerinde karar verme yeteneğinin düşük olması onu skora katkı konusunda geriye iten etmenlerden biri.

Sol ayak içini iyi kullanan oyuncu, karar verme yeteneğini de geliştirirse skora katkısını arttırabilir.

Zayıf yönleri: Defansın arkasına atılan toplarla ceza sahasına doğru koşmaması. Her zaman topu ayağına isteyen oyuncu, savunma arkası koşularını değerlendirmeyi sevmiyor.

Fas Ligi'nde santrafor olarak kullanıldığında topu önüne alıp ileriye taşıma konusunda iyi değil. Özellikle ligde sert savunmacılar tarafından fazla hırpalandı.

lahtimi-fas-2

Defansif yönü: Oyuncu savunmaya yardım etme konusunda elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor. Kanat oyuncusu olarak kullanıldığında topu kaybettiğinde geri dönüyor, santrafor olarak kullanıldığında ise rakip stoperlere sürekli baskı uyguluyor. Özellikle rakibe baskı konusunda bitmek bilmeyen bir enerjiye sahip...

Taktiksel yönleri: Lahtimi, çok yömnlü bir oyuncu. Çoğunlukla sağ kanatta oynamasına rağmen solda, ortada ve santrafor bölgesinde de rahatlıkla oynayabiliyor. Eski takımında zaman zaman ikinci forvet olarak değerlendirildi. Maç içerisinde sık sık pozisyon değiştirerek rakiplere zorluk çıkartıyor. Onun merkez forvet oyuncusu olarak daha iyi kullanılabileceği konuşuluyor.

Fas'ta gösterdiği performansla Lahtimi, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde oynayabileceği konusunda fikir birliğine varılmış. Oyuncuya Belçika kulüpleri ilgi göstermişti.

lahtimi-fas