Haberlobi - Spor Servisi // Transfer döneminin 'fırtınası' Trabzonspor, uzun yıllardır ülkemizde futbol oynayan Edin Visca'yı Bordo-Mavili renklere bağladı. Boşnak futbolcunun ilginç kariyer öyküsü, Abdullah Avcı ile farklı bir hikayeye çıkıyor. Edin Visca kimdir, kim keşfetmiştir, nasıl keşfedilmiştir? İşte Edin Visca'nın hikayesi...

Edin Visca kimdir?

17 Şubat 1990 tarihinde Bosna-Hersek'in Zenica-Doboj Kantonu'nda bulunan Olovo kasabasında dünyaya gelen Edin Visca, FK Budućnost Banovići takımında futbola başladı.

Bosna Hersek'in savaş yıllarında büyüyen futbolcu 5 yaşında biten kaostan güçlenerek çıktı. Daha çocukluk yıllarında 30'dan fazla savaş uçağı görümüştü. Visca'nın babası ise asker olmamasına rağmen o yıllarda ailesinden uzakta kalmıştı.

Ailesi ile birlikte hayata tutunan Visca çocukken hayran olduğu Zinedine Zidane'ın hareketlerini ezberledi.

edin visca FK Zeljeznicar Sarajevo

2009 yılında bu takımın U19 takımında forma giyen Boşnak futbolcu ülkesinin 1. Lig takımlarından FK Zeljeznicar Sarajevo transfer oldu. Burada genç yaşına rağmen formayı kapan yıldız oyuncu 48 maça çıkıp 11 gol 3 asist kaydetmeyi başardı.

edin-visca-FK-Zeljeznicar-Sarajevo-forması-ile-ilk-kez

Edin Visca'nın Abdullah Avcı tarafından keşfedilme hikayesi de burada başladı:

7 Temmuz 2011'de Abdullah Avcı yönetimindeki o dönemki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Slovenya kampında Bosna Hersek takımlarından FK Zeljeznicar Sarajevo ile hazırlık maçı yapmaya karar verir.

Zeljeznicar forması giyen Visca, İBB'nin kanatlarını adeta 'otobana' çevirirken maçı İstanbul ekibi 4-3 kazanıyor. Maçın ardından Abdullah Avcı yanına Bosna Hersek'li Kenan Hasagic'i alarak Zeljeznicar'ın kanat oyuncusunun kim olduğunu soruyor. O maçta Visca'ya hayran olan Avcı, iki kulübün yetkililerinin görüşmeleri ile 400 bin Euro karşılığında takıma kazandırıyor. (Keşfedilme hikayesi Habertürk'den derlenmiştir)

Edin Visca İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olduğunda, ''Kariyerim için doğru bir kulübe geldim. Buraya geleli 2-3 gün olmasına rağmen takım ve oyuncuların kalitesinden etkilendim. Takımımız ligin yukarısını zorlayabilecek kaliteye sahip. Kenan Hasagic'in burada olması çok önemli. Alışma sürecinde bana yardımcı olacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullanmıştı.

Şimdilerde Medipol Başakşehir ile Zeljeznicar takımları arasında bir işbirliği bulunuyor. Visca transferinin ardından iki kulüp arasında iyi ilişkiler kurulurken; Başakşehir Musa Muhammed'i bedelsiz olarak bu takıma göndermişti.

edin-visca-1000x700-5-ocak

Kariyer istatistikleri:

FK Zeljeznicar Sarajevo takımında 48 maçta 11 gol 3 asistlik performans kaydetti.

İstanbul Başakşehir forması ile 398 karşılaşmaya çıkan yıldız oyuncu 110 gol 118 asist ile ligin en skorer oyuncularından biri olmayı başardı. Bu sezon çıktığı 18 Süper Lig maçında 4 gol 9 asitlik performans sergiledi.

edin-visca-trabzonspora-doğru-1000x700

Bosna Hersek'in A Milli Takımı ile ilk kez 2010 yılında Polonya karşısında giyen Bosna Hersek'li futbolcu, 55 maça çıkıp 10 gol kaydetti. Visca'nın Milli takımda unutamadığı maçlardan biride kuşkusuz Arjantin maçıdır... 2014 Dünya Kupası'nda Maracana Stadyumu'nda Arjantin ile karşılaşan Bosna Hersek, rakibine 2-1 mağlup oldu ancak deyim yerindeyse 'dik bir futbol' ortaya koydu. Edin Visca bu mücadeye 71. dakikada dahil olurken Messi ile bu pozu verdi:

edin-visca-lionel-messi-1000x700

Kariyerinde 1 Türkiye şampiyonluğu, 1 Bosna Ligi şampiyonluğu, 1 Bosna Kupası bulunmaktadır.

Nasıl bir futbolcudur?

1,72 boyundaki sağ ayağını kullanan futbolcu hücum bölgesinin her alanında oynayabiliyor. Süper Lig'e geldiği dönemlerde hızıyla taraftarları kendine hayran bırakan oyuncu zamanla oyun bilgisini de geliştirdi. Başakşehir ile birlikte Şampiyonlar Ligi seviyelerinde bile üst düzey performans gösteren yıldız oyuncu tecrübesi ile bulunduğu ortama çok şey katıyor. Şut atmayı sevdiği gibi asist yapmayı da sevmesi, onu takım arkadaşları tarafından sevilir bir oyuncu yapmakta. 2011 yılından beri ülkemizde forma giyen oyuncu ligi yakından tanıyor ve uyum sorunu yaşamıyor.

edin-visca-1000x700