Haberlobi - Spor Servisi // Süper Lig'de yaptığı transferlerle adından sıkça söz ettiren Trabzonspor, son transferi ile de gündeme oturdu. Gürcistan'ın Dinamo Batumi forması giyen Irakli Azarovi'yi kadrosuna katan fırtına gelecek adına önemli bir hamle yaptı. Taraftarlar genç yıldızı merak ediyor ve şimdiden araştırmaya başladı bile... Irakli Azarovi kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, nasıl bir futbolcudur? İşte Irakli Azarovi'nin analizi...

IRAKLİ AZAROVİ KİMDİR?

21 Şubat 2002 tarihinde Gürcistan'ın Batum kentinde dünyaya gelen Irakli, futbola Dinamo Tbilisi takımının altyapısında başladı. Daha sonra yetiştirme bedeli ödenerek Dinamo Batumi takımına transfer oldu.

Takımının formasını 42 maçtır terleten genç yıldız, 4 gol 5 asistlik skora katkısı ile de öne çıktı. Batumi forması ile gösterdiği performans onu milli takıma da seçilmesine neden oldu.

ırakli-azarovi-dinamo-batumi

Gürcistan'ın alt yaş kategorilerinin neredeyse hepsinde oynayan oyuncu A milli takım formasını 6 kez giydi. Son bir yıldır yükselişi dikkat çeken oyuncu UEFA Konferans Ligi'nde Sivasspor'a karşı iki maçta mükemmel bir oyun ortaya koymuştu.

ırakli-azarovi-georgia

Avrupa'nın birçok kulübünün takibindeki Irakli Azarovi, Rubin Kazan, Olympiakos gibi takımlar tarafından istendi ancak o Trabzonspor'u tercih etti.

Irakli Azarovi nasıl bir futbolcu?

Solbek ve defansif orta saha oynayabilen oyuncu hücuma çıkışları ile dikkat çekiyor. Sivasspor maçında yapmış olduğu dripinglerle 'bu çocuk kim' dedirtmişti. Öyleki kendi liginde 'yılın genç oyuncusu ödülüne' layık görüldü.

Fiziksel anlamda gelişime ihtiyaç duyan Azarovi, çalım yeteneği, driplibleri ve hızı ile açık kapatabiliyor.

Dinamo Tiblisi'den Batumi takımına geçmeden önce Barcelona ve Bordeaux takımları ile deneme antrenmanlarına çıktı.

ırakli-azarovi-deneme-antrenmanı-barcelona