Haberlobi - Spor Servisi // Süper Lig'in son haftasında Ümraniyespor'u 1-0 mağlup eden Trabzonspor, mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi gruplarında ilk maçına çıkıyor.

Bordo-Mavililer, H Grubu'nda 8 Eylül Perşembe günü saat 22:00'da Macaristan temsilcisi Ferencvaros ile karşılaşacak.

Groupama Stadı'nda oynanacak mücadelenin hakem kadrosun henüz belli değil.

H Grubu'nun en zayıf takımlarından biri olan Ferencvaros, Şampiyonlar Ligi 1. eleme turunda Tobol'u 0-0 ve 5-1'lik skorla mağlup ederek 2. eleme turuna yükselmiş; bu turda da Bratislava'yı 2-1 ve 4-1'lik sonuçla mağlup ederek 3. eleme turuna katılmaya hak kazanmıştı. Macar ekibi bu turda Karabağ'a 1-1 ve 1-3'lük sonuçlarla elendi ve UEFA Avrupa Ligi play-off turuna kalmıştı.

Macar ekibi, ligde ise mağlubiyet yüzü görmedi. Sezona Puskas galibiyeti ile başlayan Yeşil-Beyazlılar, MOL Fehervar'ı 4-0, B. Honved'i -3-1 ve son lig maçında Vasas'ı 1-0'lık sonuçla yendi.

Ferencvaros-1000x700-3

Lige iddialı bir başlangıç yapan Ferencvaros'ta geçen sezon Sheriff forması giyen bu sezon Macar ekibine katılan Adama Traore'nin performansı dikkat çekiyor. Traore, yeni takımı ile 12 maçta 10 gol atma başarısı gösterdi.

Dikkat çeken transferler
39.6 milyon Euro'luk kadro değerine sahip olan Ferencvaros, bu sezon kanat oyuncusu Adama Traore, 10 numara Xavier Mercier, tecürbeli savunma oyuncusu Rasmus Thelander'i kadrosuna katarak dikkat çekti.

Ferencvaros-2

Bir dönem Trabzonspor forması giyen Marko Marin, sezon sonunda futbolu bırakırken, Oleksandr Zubkov eski takım Shaktar Donetsk'e döndü. 

Dikkat çeken oyuncular
Takımın kalesini koruyan Dénes Dibusz, orta saha oyuncusu Aïssa Laïdouni, 22 yaşındaki santrafor Marquinhos, kanat oyuncuları Carlos Auzqui ve Tokmac Chol Nguen dikkat çekiyor.

Ferencvaros-1000x700-1

Teknik direktörleri Cherchesov...
33 kez Macaristan şampiyonluğunu kazanan Ferencvaros'un teknik direktörlüğünü 1,5 yıldır Rus teknik adam Stanislav Cherchesov yapıyor. Takım maçlarını 23 bin kişilik Groupama Aréna'da oynuyor.