Haberlobi - Spor Servisi // Süper Kupa finalinde Demir Grup Sivasspor'u mağlup ederek kupayı müzesine götüren Trabzonspor, dün akşam Süper Lig'in açılış karşılaşmasında İstanbulspor'u 2-0 yenerek lige de iddialı bir başlangıç yaptı.

Geçen sezonki kadrosunu büyük ölçüde koruyan Bordo-Mavililer, geçen sezon yaşanan bek sıkıntısını Larsen ve Eren Elmalı ile çözerken; Nwakaeme'nin ayrılığı sonrası oluşan boşluğu Trezeguet ile doldurdu.

Bu sezon üç kulvarda mücadele edecek olan Karadeniz ekibi, kaliteli birkaç transfer daha yaparak kadroyu güçlendirmek istiyor.

İlk hedef sağ stoper
Geçen sezon Edgar Ie'nin uzun süreli sakatlık yaşamasının ardından sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilirken; sağ stoper konusunda uzun süren bir çalışma başlatılmıştı. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı amaçlayan Bordo-Mavililer, bu bölgeye nokta atışı transfer yapabilmek için görüşmelerini sürdürüyor.

Stoper hattı için öne çıkan isimlerden birisi de Mouctar Diakhaby... Takımı ile bir sezonluk sözleşmesi bulunan oyuncunun takımdan ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

Mouctar-Diakhaby-1000x700

Orta sahaya takviye beklentisi
Geçen sezon sık sık sakatlık yaşayan Marek Hamsik'in bu sezon başı sakatlanması ve yaklaşık 4 hafta boyunca sahalardan uzak kalması da teknik ekibi yeni bir arayışa itti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Hamsik ile başka Hamsik olmadan başka bir oyun. Bugün onun sahada olması çok problemi çözebiliyor. Siopis’in savunması güçlü. Marek varken topa sahip olabiliyoruz. B planımız cebimizde. Bir transfer eksiğimiz vardı sağ stoper eksiğimiz vardı orayla da ilgili yatırımlık hem de problemsiz isteğimiz var. Doğucan iyi gidiyor ama deneyimli bir oyuncu olabilir. Transfer çalışmalarını devam ettiriyoruz. Umarım en yakın zamanda bunu gerçekleştiririz" diyerek orta sahaya takviye yapılacağının sinyallerini verdi.

abdullah-avcı-1000x700-15-1

Xeka, Trabzonspor'un gündeminde
Trabzonspor'da orta saha konusunda gündemde adı geçen isimlerden birisi Lille ile sözleşmesi biten Xeka, diğeri ise Napoli ile sözleşmesi biten Dries Mertens... Avcı, Mertens'in ekonomik taleplerini karşılaşmanın zor olacağını belirtirken, oyuncunun transferinin zor olacağını belirtmişti. Menajerler tarafından önerilen Xeka'nın durumu ise teknik ekip tarafından inceleniyor. Geçmiş dönem maçlarını, sakatlık geçmişini ve oyun stilini araştıran ekip, olumlu bir rapor vermesi halinde Trabzonsporlu kurmaylar girişimlerini hızlandıracak.

xeka-1000x700

Hücum hattına transfer düşünülüyor
Sağ stoper ve orta sahanın yanı sıra uzun sürecek olan sezonda hücum hattına da takviye düşünülüyor. Forvet hattında Cornelius ve Djaniny'nin arkasında genç Emrehan Gedikli bulunuyor. Kanatlarda ise Visca, Abdülkadir Ömür, Trezeguet, Kouassi isimlerini kullanan Avcı, çok yönlü bir oyuncuyu da kadrosuna katmak istiyor.

Bu bölge için bonservisi Lorient'te bulunan Umut Bozok, Partizan'ın genç kanat oyuncusu Nemanja Jovic isimleri konuşuluyor.

umut-bozok-1000x700