Yatırımlarla ilgili de süreci anlatan Milletvekili Cora, “Mega projelerimiz Güney çevre yolu, Gümüşhane Trabzon arası yeni yol,  demiryolu, şehir hastanesi ikinci üniversite...

Hepsinde bir somut adım atıldı. Trabzon Gümüşhane arası Zigana Yolu bu yıl sonunda bitecektir. Yatırım Adası yatırım sürecindedir. Öyle firmalar var ki bize realim edin bize bırakın diyor. Yabancı yerli bunu diyen bar. Büyükşehrimizle istişare edip karar vereceğiz .

Yeni havalimanı yatırım programına dahil edildi. Mehmet Ali Yılmaz tesislerinin önünde sondaj çalışmalarına başladı. Yap işlet devret sistemiyle de yapılabilir. Yeni havalimanını bu dönem içinde yapmamız lazım. Trabzonspor tesislerini Trabzonspor’un rızası dışında kamulaştırmamız olmaz. Ancak her seçenek hala masada. Deniz dolgusu da öngörülüyor. Rantabılsa yapılabilir. Mehmet Ali Yılmaz Tesislerini kapsayacak mı zaman içinde ortaya çıkacak. Trabzonspor’un bu konudaki tepkisini üzüntüyle karşıladık. 

Trabzon Üniversitesinde yeni fakültelere ihtiyacımız var. Tıp Fakültesi olmasının gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

salih-cora-1000x700-1