Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'de adım adım şampiyonluğa yürüyen Trabzonspor, artık şampiyonluk organizasyonuna başladı. Ligde en yakın rakibine 15 puan fark atan Bordo-Mavililer kalan maçlarda 9 puan toplaması halinde lig bitmeden şampiyonluğunu ilan edecek.

trabzonspor-edin-visca-takım-gol-sevinci-880x470

Bu ihtimal göz önünde bulundurulunca Trabzonspor'un kupayı hangi maçta kaldıracağı merak konusu olmuştu. TFF taimatnamesine göre kupa, şampiyonluğu erken garantileyen takıma evinde oynayacağı son lig maçında verilecek.

Bu kurala göre Trabzonspor, Süper Lig'in 37. haftasında evinde oynayacağı Altay maçında şampiyonluk kupasını kaldırabilecek. Altay maçı da 15 Mayıs tarihinde oynanacak.

TFF’nin “Kupa ve Madalyalar” isimli talimatnamesi şöyle diyor:

(1) Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübe, kural olarak ilgili kulübün son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir.

Süper Lig müsabakalarını birinci olarak tamamlayan kulübün, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlemesi halinde, ilgili kulübe ev sahibi olarak oynayacağı son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir.

Bu kurala