Haberlobi - Spor Servisi // Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi play-off'unda mücadele edeceği rakibi belli oldu.

Bugün çekilen kurada Trabzonspor'un rakibi Danimarka takımlarından Kopenhag oldu.

Trabzonspor'un Kopenhag ile oynayacağı play-off turunun ilk maçı 16-17 Ağustos'ta, ikinci maçı ise 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Trabzonspor, Kopenhag'ı elemesi halinde tarihinde ikinci kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele edecek.

TRABZONSPOR BAŞKANI AHMET AĞAOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

KOPENHAG TEKNİK DİREKTÖRÜ JESS THORUP'UN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

Trabzonspor'un rakibi Kopenhag'ı yakından tanıyalım:

Danimarka Ligi'nin köklü takımlarından Kopenhag, geçen sezonu 22 maçta topladığı 48 puanla şampiyon olarak tamamladı ve böylece 14. lig şampiyonluğunu kazanmış oldu.

kopenhag-1000x700

Takımı Jess Thotup çalıştırıyor
Kopenhag'ı ülkenin tanınmış teknik adamlarından 52 yaşındaki Jess Christian Thorup çalışıyor. Thorup bugüne kadar iki lig şampiyonluğu bulunuyor.

Geçen sezon Sivasspor'u elediler
Daha önce Avrupa Kupaları'nda Medipol Başakşehir, Galatasaray ve Demir Grup Sivasspor ile karşılaşan Kopenhag, geçen sezon Sivasspor'u Konferans Ligi'nde elemişti.

Trabzonspor ile daha önce karşılaştı
Trabzonspor ile Kopenhag 1976-77 sezonunda eleme maçlarında eşleşmişti. Bordo-Mavililer 14 Eylül 1977'de evinde oynadığı maçı 1-0 kaybetmiş; deplasmanda ise yediği tartışmalı iki golle Şampiyon Kulüpler Kupası'na veda etmişti.

FZJoKHyXgAUPxF9

Orta sahanın bel kemiği transfer oldu
Takımın üç sezondur orta sahasında oynayan 25 yaşındaki Jens Stage, 4 milyon Euro bonservis bedeli ile Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'e transfer oldu.

Kopenhag, bu oyuncu ile birlikte sözleşmesi sona eren ve geçen sezonun yarısını başka takımda kiralık olarak geçiren savunma oyuncusu Andreas Bjelland ile sözleşme uzatmadı.

Denis Vavro'nun bonservisi alındı
Kopenhag, kiralık olarak kadrosundan bulunan stoper oyuncusu Denis Vavro'nun bonservisini 4,5 milyon Euro karşılığında aldı. Bu transfer Danimarka ekibi için bu sezon en dikkat çekici hamlesi olarak görülüyor.

denis-vavro-kopenhag-1000x700

Claesson'dan çok şey bekleniyor
Kopenhag'ın kadrosunda bulunan en güçlü isimlerden biri kanat oyuncusu Viktor Claesson... 30 yaşındaki oyuncu Kopenhag'a geçen sezon Mart ayında katıldı ve takımı ile 13 maça çıktı. Alışma sürecinin geride bırakan yıldız oyuncunun bu sezon dikkat çeken bir performans sergilemesi bekleniyor.

Pep Biel öne çıkıyor
Takımın öne çıkan isimlerinden bir diğeri de İspanyol 10 numara Pep Biel... Uzun yıllar La Liga'da mücadele eden Biel, 2019'da 5 milyon Euro bonservis bedeli ile Kopenhag'ın yolunu tuttu. 25 yaşındaki oyuncu, 122 kez giydiği Kopenhag forması ile bugüne kadar 27 gol 26 asist kaydetti.

pep-biel-1000x700-kopenhag

1. kalecileri sakat; yedek kaleci umut vermiyor
Takımın 1. kalecisi konumundaki Kamil Grabara'nın sakatlanmasının ardından Eylül ayına kadar kesin olarak oynaması beklenmiyor. Danimarka ekibinde Grabara'nın yokluğunda kaleyi koruyan Pedersen, son lig maçında ligin orta sıra takımlarından Viborg'dan 4 gol yemiş ve takımının 4-2 mağlup olmasına engel olamamıştı.

Cornelius eski takımına karşı
Kopenhag altyapısından yetişen Andreas Cornelius, Kopenhag'ın yakından tanıdığı bir isim. Bu kulübün formasını 176 kez terleten Danimarkalı oyuncu attığı 61 golle Kopenhag'ın tarihinde yer alan oyunculardan biri. Cornelius, 8.7 milyon Euro bedelle Cardiff'e transfer olmuş daha sonra bir yıllığına kiralık olarak Kopenhag'da forma giymişti.

andreas-cornelius-1000x700-17

Tanıdık isimler var
Kopenhag'ın kadrosunda eski Alanyasporlu Khouma Babacar ve geçen sezon Antalyaspor'da oynayan Paul Mukairu da bulunuyor.