Haberlobi - Spor Servisi // Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılacak.

Türkiye'nin tek Şampiyonlar Ligi temsilcisi olan Trabzonspor, 8 zorlu rakipten biri ile eşleşecek.

TRABZONSPOR'UN MUHTEMEL RAKİPLERİNİN ANALİZİ:

KOPENHAG (DANİMARKA)
Danimarka Ligi'nin köklü takımlarından Kopenhag, geçen sezonu 22 maçta topladığı 48 puanla şampiyon olarak tamamladı ve böylece 14. lig şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Kopenhag'ı ülkenin tanınmış teknik adamlarından 52 yaşındaki Jess Christian Thorup çalışıyor. Thorup bugüne kadar iki lig şampiyonluğu bulunuyor.

Takımın üç sezondur orta sahasında oynayan 25 yaşındaki Jens Stage, 4 milyon Euro bonservis bedeli ile Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'e transfer oldu.

Kopenhag, bu oyuncu ile birlikte sözleşmesi sona eren ve geçen sezonun yarısını başka takımda kiralık olarak geçiren savunma oyuncusu Andreas Bjelland ile sözleşme uzatmadı.

denis-vavro-kopenhag-1000x700

Kopenhag, kiralık olarak kadrosundan bulunan stoper oyuncusu Denis Vavro'nun bonservisini 4,5 milyon Euro karşılığında aldı. Bu transfer Danimarka ekibi için bu sezon en dikkat çekici hamlesi olarak görülüyor.

Kopenhag'ın kadrosunda bulunan en güçlü isimlerden biri kanat oyuncusu Viktor Claesson... 30 yaşındaki oyuncu Kopenhag'a geçen sezon Mart ayında katıldı ve takımı ile 13 maça çıktı. Alışma sürecinin geride bırakan yıldız oyuncunun bu sezon dikkat çeken bir performans sergilemesi bekleniyor.

pep-biel-1000x700-kopenhag

Takımın öne çıkan isimlerinden bir diğeri de İspanyol 10 numara Pep Biel... Uzun yıllar La Liga'da mücadele eden Biel, 2019'da 5 milyon Euro bonservis bedeli ile Kopenhag'ın yolunu tuttu. 25 yaşındaki oyuncu, 122 kez giydiği Kopenhag forması ile bugüne kadar 27 gol 26 asist kaydetti.

Kopenhag'ın kadrosunda eski Alanyasporlu Khouma Babacar da bulunuyor.

Bu ay başlayan Danimarka Ligi'inde üç maç oynayan Kopenhag bu maçların ikisinde mağlup olurken, birini kazandı.

kopenhag-1000x700

Trabzonspor'un bazı muhtemel rakipleri 3. ön eleme turunda oynanacak maçlar sonunda netleşecek. O maçlardan birisi de Kızılyıldız - Pyunik karşılaşması..

KIZILYILDIZ
Sırbistan takımlarından Kızılyıldız, geçen sezonu 81 puanla şampiyon olarak tamamladı 12. lig şampiyonluğu kupasını müzesine götürdü.

Kızılyıldız'ın teknik direktörlüğünü bir dönem Inter'de takım koordinatörlüğü ve UEFA'da danışmanlık yapan 43 yaşındaki çalıştırıcı Dejan Stanković yapıyor.

2016-17 sezonundan beri Sırbistan Ligi'ne damga vuran Kızılyıldız, adeta kupalara ambargo koydu. Sırp ekibi, o sezondan beri her yıl şampiyon oluyor.

kızılyıldız-takımı-1000x700

Bu sezon transferin hareketli takımlarından olan Kızılyıldız, Aytemiz Alanyaspor'dan ayrılan eski oyuncusu Nemanja Milunovic, Fatih Karagümrük ile geçen sezon fırtınalar estiren Aleksandar Pesic'i kadrosuna katarak dikkat çekti.

aleksandar-pesic-kızılyıldız-1000x700

Bu isimlerin yanı sıra 26 yaşındaki savunma oyuncusu Srdan Babic'i 1.1 milyon Euro karşılığında La Liga ekiplerinden Almeria'a sattı.

Kızılyıldız'ın kadrosunda üç sezondur kulübün formasını terleten Mirko Ivanic dikkat çekiyor. 10 numara pozisyonunda görev alan Karadağlı oyuncu takımı ile çıktığı 155 maçta 50 gol 37 asist kaydetti.

mirko-ivanic

Ivanic'in yanı sıra savunma oyuncuları Aleksandar Dragovic ve Strahinja Erakovic, sol kanat Aleksandar Katai performansları ile öne çıkıyor.

Sırbistan Ligi'nde bu sezon 4 karşılaşma oynayan Kızılyıldız, bu maçların tamamını kazanmayı başardı.

PYUNİK ERİVAN
Ermenistan Ligi takımlarından Pyunik Erivan, geçen sezonu 75 puanla şampiyon olarak tamamladı ve kupayı 15. kez müzesine götürdü.

Transfermarkt kadro değeri 6,04 milyon Euro olan Pyunik, Trabzonspor'un en kolay muhtemel rakipleri arasında bulunuyor.

Kadrosunda eski Beşiktaşlı Aras Özbiliz'i de bulunduran Ermenistan takımı, Şampiyonlar Ligi 3. önelemesine gelebilmek için Dudelange ve CFR Cluj takımlarını eledi.

pyunik-1000x700

SHERIFF
Moldova takımlarından Sheriff, geçen sezonu 70 puanla şampiyon olarak tamamladı ve 20. lig şampiyonluğunu kazandı.

13 milyon Euro'luk kadro değeri ile Şampiyonlar Ligi'nin mütevazi takımlarından biri olan Sheriff, zaman zaman Avrupa'da sürpriz sonuçlar alabiliyor.

Moldova ekibi, 3. öneleme turuna gelebilmek için Zrinjski ve Maribor'u eledi. Sheriff, bu turda Victoria Plzen ile karşılaşacak.

Kadrosuna 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Kocaelispor'dan Rasheed Akanbi ve kiralık olarak Mouhamed Diop'u katan Moldova ekibi, Sochaux'tan kanat oyuncusu Steve Ambri ve Dinamo Zagreb'ten Iyayi Atiemwen'i kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çekti.

Takımın diğer dikkat çekici transferi ise bir dönem Lille forması da giyen 22 yaşındaki sağ kanat Abou Ouattara...

Moldova Ligi'nde tek maç oynayan Sherif bu karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

sheriff

VICTORIA PLZEN
Çek Ligi'nde geçen sezonu şampiyonun 1 puan gerisinde 2. sırada tamamlayan Victoria Plzen, Trabzonspor'un muhtemel rakipleri arasında dikkat çeken takımlardan birisi...

Daha önce Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ve Fenerbahçe ile ikişer kez karşılaşmış ancak bu maçlarda galibiyet alamamıştı.

victoria-plzen-1000x700

Geçen sezon Samsunspor'a kiraladığı savunma oyuncusu Joel Kayamba'yı bu sezon bonservisi ile Boluspor'a satan Çek ekibi, kiralık olarak kadrosunda bulunan kanat oyuncusu Jan Sykora'nın bonservisini alarak dikkat çekti.

Plzen'in kadrosunun öne çıkan isimleri ise kaleci Jindrich Stanek, orta saha oyuncusu Lukas Kalvach ve savunma oyuncusu Lukas Hejda...

Çek Ligi'nde bu sezon bir maç oynayan Victoria Plzen, Teplice ile deplasmanda 2-2 berabere kalmıştı.

Maçlarını 11.700 kişilik Doosan Arena'da oynayan Victoria Plzen'in kadro değeri 23.53 milyon Euro...

victoria-plzen-taraftarları

LUDOGORETS
Geçen sezonu Bulgaristan Ligi'nde 1. sırada tamamlayan Ludogorets, 11. kez kupayı müzesine götürmeyi de başardı.

Son yılların yükselişe geçen takımlarından biri olan Bulgar ekibi, genç kadrosu ile dikkat çekiyor. Takımın başında 1,5 yıldır görev yapan Slovak antrenör Ante Simundza var.

Ludogorets, 2017 yılında Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı Başakşehir ile iki kez karşılaşmış ve bir beraberlik bir mağlubiyet yaşamıştı.

ludogorets

Bulgar ekibi, bu sezon Fortuna Düsseldorf'tan 24 yaşındaki merkez orta saha Jakub Piotrowski'yi 1,3 milyon Euro bedelle kadrosuna katarken; 78 kez formasını giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu Alex Santana'yı 2,5 milyon Euro bedelle Atletico PR'ye sattı.

Bulgaristan'ın Avrupa'da en çok maça çıkan takımı olan Ludogorets, 2013-14 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarından namağlup çıkarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Ludogorets, Bulgaristan Ligi'nde bu sezon 4 maça çıktı ve 3 galibiyet 1 beraberlik aldı. Takım son oynadığı Spartak Varna maçını ise 5-0 kazandı.

DİNAMO ZAGREB
Hırvatistan'ın köklü takımlarından Dinamo Zagreb, geçen sezonu 79 puanla şampiyon olarak tamamlamış ve kupayı müzesine 23. kez götürmeyi başarmıştır.

dinamo-zagreb-1000x700

99,8 milyon Euro'luk kadro değeri ile dikkat çeken Zagreb Hamburg, Leverkusen, Norwich gibi takımların formasını giyen Josip Drmic'i bedelsiz olarak, Rapid Wien'in gelecek vaad eden 23 yaşındaki orta sahası Robert Ljubicic'i 2,5 milyon Euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattı. Zagreb, Atalanta'nın genç stoperi Bosko Sutalo'yu kiralık olarak kadrosuna katarak savunmaya hamle yaptı.

Hırvat ekibinin kadrosunda orta saha oyuncusu Luka Ivanusec, sol kanat Mislav Orsic, kaleci Dominik Livakovic savunmacı Josip Sutalo öne çıkıyor...

31 yaşındaki Makedon ön libero Arijan Ademi, 331 kez giydiği Dinamo Zagreb forması ile takımın kaptanlığını üstleniyor.

Arijan-Ademi-1000x700

Dinamo Zagreb, 1991 yılında UEFA Kupası 1. tur maçında Trabzonspor ile iki kez karşılaşmış; ilk maçta deplasmanda Zagreb'i 3-2 mağlup eden Trabzonspor, Trabzon'da 1-1 berabere kalarak turu atlamıştı. Urbain Braems'in Trabzonspor'unun o kadrosunda Hamdi Aslan, Abdullah Ercan, Orhan Çıkırıkçı gibi isimler yer alıyor.