Haberlobi - Spor Servisi // UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek olan Trabzonspor'un rakipleri belli oldu. H Grubu'nda mücadele edecek olan Bordo-Mavililer; Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros takımları ile eşleşti.

Trabzonspor'un rakiplerini yakından tanıyalım:

KIZILYILDIZ (SIRBİSTAN)

kızılyıldız-1000x700-2

Geçen sezon 37 maçın sonunda kazandığı 100 puanla ligi şampiyon olarak bitiren Kızılyıldız, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan dahil oldu. Zayıf rakibi Pyunik'i 5-0 ve 2-0'lık galibiyetlerle geçen Sırp takımı, play-off turunda eşleştiği Maccabi Haifa'ya 3-2 ve 2-2'lik sonuçlarla elendi.

Sırbistan Süper Ligi'ne iyi bir başlangıç yapan Kızılyıldız, 6. haftası oynanılan ligde (bir maçı ertelendi) çıktığı 5 maçta 5 galibiyet elde etti. Kırmızı-Beyazlılar, bu maçlarda 21 gol atıp 1 gol yedi.

kızılyıldız-1000x700-3

55.8 milyon Euro'luk kadro değerine sahip olan Kızılyıldız, bu sezonki transferlere yaklaşık 7 milyon Euro harcadı.

Kızılyıldız'ın en dikkat çekici hamleleri bir dönem Trabzonspor'un da ilgilendiği Irakli Azarovi, Alanyaspor ile sözleşmesi sona eren savunma oyuncusu Nemanja Milunovic, Gent'ten sağ kanat oyuncusu Osman Bukari ve Karagümrük'ten forvet oyuncusu Aleksandar Pesic oldu.

aleksandar-pesic-kızılyıldız-1000x700

Takımın uzun yıllar formasını giyen savunma oyuncusu Srdjan Babic'i 1,1 milyon Euro'ya Almeira'ya satan Kızılyıldız'ın en yüksek bonservis geliri de bu oyuncudan geldi.

Kızılyıldız takımının teknik direktörlüğünü 2019'dan beri Dejan Stanković yapıyor. Sırp ekibi maçlarını 53 bin kişilik Rajko Mitić Stadyumu'nda oynuyor.

MONACO (FRANSA)

monaco-1000x700-2

Grubun en güçlü takımlarından Monaco, geçen sezon Ligue 1'i PSG ve Marsilya'nın arkasından 3. sırada tamamladı. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda PSV Eindoven'a 1-1 ve 3-2'lik skorlarla elenen Fransız ekibi UEFA Avrupa Ligi gruplarına düşmüştü.

Ligue 1'e istediği gibi başlangıç yapamayan Monaco, ilk maçında deplasmanda Strasbourg'u 2-1 yendi. 2. haftada Rennes ile sahasında 1-1 berabere kalırken, 3. haftada Lens'e 4-1 mağlup olarak hezimeti yaşadılar. Monaco son iki maçını da 10 kişi tamamladı.

monaco-1000x700-1

363.8 milyon Euro'luk kadro değeri ile dikkat çeken Monaco, Salzburg'dan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Mohamed Camara'yı 15 milyon Euro bedelle, M'gladbach'tan forvet oyuncusu Breel Embolo'yu 12,5 milyon Euro bedelle kadrosuna katarak dikkat çekti. Kulüp ayrıca Chelsea'den Malang Sarr'ı ve Liverpool'dan Japon kanat oyuncusu Takumi Minamino'yu ise bedelsiz olarak kiraladı.

Monaco'nun en dikkat çekici satışı ise Aurelien Tchouameni oldu. Başarılı orta saha oyuncusunu 80 milyon Euro'ya Real Madrid'e satan Fransız ekibi, kasasını doldurdu.

Takımın kalesini koruyan Bayern Münih'li Alexander Nübel, savunma oyuncusu Benoît Badiashile, ön libero Mohamed Camara, kaptan santrafor Wissam Ben Yedder takımın en dikkat çeken oyuncuları...

Monaco'nun teknik direktörlüğünü Belçikalı Philippe Clement yapıyor. Fransız ekibi maçlarını II. Louis Stadyumu'nda oynuyor...

louis-stadı-1000x700-monaoc

FERENCVAROS (MACARİSTAN)

Ferencvaros-1000x700-1

Macaristan köklü kulüplerinden olan Ferencvaros grubun en zayıf takımı...

Şampiyonlar Ligi 1. eleme turunda Tobol'u 0-0 ve 5-1'lik skorla mağlup eden Ferencvaros, 2. eleme turunda Bratislava'yı 2-1 ve 4-1'lik sonuçla mağlup ederek 3. eleme turuna katılmaya hak kazanmıştı. Macar ekibi bu turda Karabağ'a 1-1 ve 1-3'lük sonuçlarla elendi ve UEFA Avrupa Ligi play-off turuna düştü.

Ferencvaros-1000x700-3

Macaristan Ligi'nde çıktığı iki karşılaşmayı da kazanan Ferencvaros (bir maçı ertelendi) sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Ferencvaros bu turda Shamrock'u 3-0 ve 1-0'lık sonuçlarla mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılmaya hak kazandı.

39.6 milyon Euro'luk kadro değerine sahip olan Ferencvaros, bu sezon kanat oyuncusu Adama Traore, 10 numara Xavier Mercier, tecürbeli savunma oyuncusu Rasmus Thelander'i kadrosuna katarak dikkat çekti.

Bir dönem Trabzonspor forması giyen Marko Marin, sezon sonunda futbolu bırakırken, Oleksandr Zubkov eski takım Shaktar Donetsk'e döndü. 

Takımın kalesini koruyan Dénes Dibusz, orta saha oyuncusu Aïssa Laïdouni, 22 yaşındaki santrafor Marquinhos, kanat oyuncuları Carlos Auzqui ve Tokmac Chol Nguen dikkat çekiyor.

33 kez Macaristan şampiyonluğunu kazanan Ferencvaros'un teknik direktörlüğünü 1,5 yıldır Rus teknik adam Stanislav Cherchesov yapıyor. Takım maçlarını 23 bin kişilik Groupama Aréna'da oynuyor.

Ferencvaros-2