Haberlobi - Spor Servisi // Sezona fırtına gibi bir başlangıç yapan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için play-off engelini aşmak zorunda. Bordo-Mavililer bu turda karşılaşacağı Kopenhag maçına 'mutlak zafer' sloganı ile hazırlanıyor.

Peki Trabzonspor'un rakibi Kopenag nasıl bir takım? Sezona nasıl başladı? İşte temsilcimizin rakibine dair önemli notlar...

Avrupa'ya yabancı değil
Danimarka'nın köklü kulüplerinden biri olan Kopenhag, 14 lig kupası ile özellikle son dönemde ülke futboluna damga vurmuş durumda... Avrupa'da kupa kazanmasalar dahi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkarak, UEFA Avrupa Ligi'nde Başakşehir'i eleyerek çeyrek finali görerek başarı sağladılar...

Geçen sezon Sivasspor'u elediler
Daha önce Avrupa Kupaları'nda Medipol Başakşehir, Galatasaray ve Demir Grup Sivasspor ile karşılaşan Kopenhag, geçen sezon Sivasspor'u Konferans Ligi'nde elemişti.

Trabzonspor ile daha önce karşılaştı
Trabzonspor ile Kopenhag 1976-77 sezonunda eleme maçlarında eşleşmişti. Bordo-Mavililer 14 Eylül 1977'de evinde oynadığı maçı 1-0 kaybetmiş; deplasmanda ise yediği tartışmalı iki golle Şampiyon Kulüpler Kupası'na veda etmişti.

Kopenhag'ın teknik direktörü ülkenin tanınmış isimleriden Jess Thorup... Gent ve Genk maceralarının ardından 2 Kasım 2020 tarihinden beri takımın başında olan Throup, geçen sezon lig kupasını kazanarak taraftar nezdinde hatrı sayılır bir krediye sahip oldu.

Danimarka takımı bu sezon sahaya genellikle 4-1-4-1 dizilimi ile çıkıyor. Bu oyun formatında ezberi güçlü olan Kopenhag, hızlı hücumları ile dikkat çekiyor.

Orta sahanın bel kemiği transfer oldu
Takımın üç sezondur orta sahasında oynayan 25 yaşındaki Jens Stage, 4 milyon Euro bonservis bedeli ile Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'e transfer oldu.

Kopenhag, bu oyuncu ile birlikte sözleşmesi sona eren ve geçen sezonun yarısını başka takımda kiralık olarak geçiren savunma oyuncusu Andreas Bjelland ile sözleşme uzatmadı.

Kaleye hamle yaptılar
Geçen sezon takımın kalesini koruyan ve şampiyonluğun kazanılmasında önemli bir pay sahibi olan 23 yaşındaki Kamil Grabara'nın yerine kaleyi koruyan 32 yaşındaki Johnsson'un aşırı kötü performansıyönetimi Trabzonspor karşılaşması öncesi acil bir transfere yöneltti.

Kulüp, Arsenal, Valencia, Genk kulüplerinde forma giymiş Avusturyalı kaleci Mathew Ryan'ı yaklaşık 5 milyon Euro bedelle kadrosuna kattı. Ryan henüz resmi bir maçta forma giyemedi ve en son 2019-20 sezonunda Brighton forması giyerken düzenli olarak forma şansı buldu.

Mathew-Ryan-kopenhag-1000x700

Daramy'yi geri aldılar
Kulübün altyapısından yetişen ve futbolcu fabrikası Ajax'a 12 milyon Euro bedelle transfer olan Mohamed Daramy, bu sezon kulübü Kopenhag'a kiralandı. Hızı ile rakiplerini ekarte eden oyuncu, son maçta sakatlanarak oyundan alındı ve muhtemelen Trabzonspor ile oynanacak ilk maçta sahada olamayacak.

Denis Vavro'nun bonservisini aldılar
Kulübün dikkat çeken üçüncü transferi ise geçen sezon kadroda kiralık olarak bulunan savunmacı Denis Vavro... Geçen sezonun devre arasında Lazio'dan kiralanan oyuncu sezon sonu 4,5 milyon Euro'ya bonservisi alındı. Vavro, daha önceki yıllarda da Kopenhag'a kiralık olarak gelmişti. Sloven oyuncu için bir başka dikkat çeken detay ise milli takımdan Marek Hamsik'in arkadaşı olması...

denis-vavro-kopenhag-1000x700

Dame N'doye'ya plaket
Kopenhag yönetiminin başka bir hamlesi ise dikkat çekti. Geçmiş dönemlerde Trabzonspor forması da giyen kulübün formasını 200'den fazla maçta terleten Dame N'doye 'kulübün efsanesi' ismi verildi ve plaketle onurlandırıldı.

Lige iyi başlamadılar
Kopenhag'ın lige iyi başladığı ise söylenemez... Danimarka Ligi'nin ilk maçında Horsens'e evinde 1-0 mağlup olan Kopenhag, 2. haftada Aalborg'u deplasmanda 1-3 maplup etti. 3. haftada ise deplasmanda ligin zayıf takımlarından Viborg'a 4-2 mağlup oldu. Genellikle bireysel hatalardan yenilen goller dikkat çekti. 4. haftada Brondby'i 4-1 ile geçen Kopenhag, son haftada ise Randers karşısında adeta yıkım yaşadı.

kopenhag-1000x700

İki önemli sakatlık
Takımın en önemli isimleriden Mohamed Daramy ve savunmacı Davit Khotcholava sakatlanarak oyundan çıktı. İki oyuncunun Trabzonspor ile oynanacak ilk karşılaşmada yer alması beklenmiyor.

Kopenhag'ın diğer sakat oyuncuları ise şu şekilde: Kamil Grabara, Mathew Ryan, Nicolai Boilesen, Peter Ankersen, Luther Singh 

Pep ve Claesson dikkat çekiyor
Sezonun ilk haftalarının dikkat çeken iki oyuncusu 10 numara pozisyonunda oynayan Pep Mas ve geçen sezon devre arasında transfer olan Viktor Claesson... Pep 5 maçta 4 gol; Claesson 5 maçta 3 gol 1 asistlik performans sergiledi.

pep-biel-1000x700-2

Cornelius eski takımına karşı
Kopenhag altyapısından yetişen Andreas Cornelius, Kopenhag'ın yakından tanıdığı bir isim. Bu kulübün formasını 176 kez terleten Danimarkalı oyuncu attığı 61 golle Kopenhag'ın tarihinde yer alan oyunculardan biri. Cornelius, 8.7 milyon Euro bedelle Cardiff'e transfer olmuş daha sonra bir yıllığına kiralık olarak Kopenhag'da forma giymişti.

andreas-cornelius-1000x700-istanbul-maçı-gol