Haberlobi - Spor Servisi // 2020-21 sezonuna Tükiye Kupası finalini kazanan Eddie Newton ile başlayan Trabzonspor, Flavio, Baker, Afobe gibi transferlerle yeni bir sistemle sezona başlayacağının sinyallerini veriyordu. Ancak sonuçlar beklendiği gibi gitmedi.

Sezona Beşiktaş mağlubiyeti ile başlayan Trabzonspor, Denizli deplasmanından beraberlikle ayrılırken; evinde Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenmiş ve ilk galibiyetini almıştı. Bu galibiyetin ardından çıkılan 4 maçta yalnızca 1 maç toplayan Bordo-Mavililer'de iç sahada oynanılan 3-4'lük Kasımpaşa mağlubiyeti sonrasında Eddie Newton ile yollar ayrıldı.

eddie-newton-trabzonspor-23-kasım-2021

İngiliz çalıştırıcının sistemi tutmayınca yönetim Abdullah Avcı ile görüşmelere başladı. İhsan Derelioğlu ile çıkılan Aytemiz Alanyaspor maçının ardından Avcı Trabzonspor ile sözleşme imzaladı ve BB Erzurumspor maçında takımın başına geçti.

Sık sık bol tekrarların ve kazanma alışkanlığının oturması gerektiği tavsiyelerinde bulunan deneyimli teknik adam, takımın savunma problemini çözdü. Eddie Newton yönetiminde kalesinde 14 gol gören Karadeniz ekibi, Avcı ile birlikte bu soruna çare buldu ve geride kalan tüm maçlarda kalesinde 23 gol gördü.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u Caleb Ekuban'ın tek golü ile yenen Trabzonspor, ligin 15. haftasına kadar mağlubiyet yüzü görmedi. Trabzonspor 15. haftada Galatasaray'a 0-2 kaybederken Avcı ile ligde ilk yenilgisini aldı.

Bu maçın ardından çıktığı 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik alan Fırtına, 28 Şubat 2021'de evinde oynadığı Fenerbahçe maçının Pelkas'ın golüyle 0-1 kaybetmişti. Ardından Kasımpaşa galibiyeti ile kendine gelen takım Süper Lig'in 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşmış sahadan 1-3'lük mağlubiyetle ayrılmıştı. Bu maç ise Trabzonspor'un son kaybettiği maç oldu.

lewis-baker-aytemiz-alanyaspor-mağlubiyeti

Aytemiz Alanyaspor maçının ardından çıktığı Süper Lig maçlarında bileği bükülmeyen Karadeniz Fırtınası'nı dün oynanılan Gaziantep FK maçı ile birlikte serisini devam etti. Napoli'nin İnter'e mağlup olması ile Avrupa'nın da yenilgisiz tek takımı oldu.

İşte Trabzonspor'un namağlup maçları:

BB Erzurumspor 0-0 Trabzonspor (14 Mart 2021)

Abdullah Avcı mağlup olunan Alanyaspor maçının ardından sahaya 5 değişiklikle çıktı. Serkan Asan, Baker ve Afobe'yi yedeğe çeken Avcı, Djaniny, Yunus Mallı ve Abdulkadir Parmak'ı ilk 11'de oynattı. Sakatlığı bulunan Berat ve sarı kart cezalısı Vitor Hugo'da bu maçta yer almadı. Erzurum deplasmanında gol bulamayan Bordo-Mavililer 0-0'lık sonuçla sahadan ayrıldı.

trabzonspor-0-0-bb-erzurumspor-23-kasım-2021

Trabzonspor 4-1 MKE Ankaragücü (20 Mart 2021)

Medical Park Stadyumu'nda oynanılan karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor Caleb Ekuban ile 8. dakikada golü buldu. 26. dakikada konuk ekip penaltı vuruşunu gole çeviren İbrahim Akdağ ile skoru eşitledi. Bu golün ardında hızlı toparlanan Trabzonspor 26'da Ekuban 28'de Djaniny'nin golleri ile yeniden öne geçti. Maçın son dakikasında Edgar Ie farkı 3'e çıkardı. Bordo-Mavililer iki maç aradan sonra galibiyetle buluştu.

djaniny-gol-mke-ankaragücü

Demir Grup Sivasspor 0-0 Trabzonspor (3 Nisan 2021)

Sivasspor maçı Trabzonspor'un 5 maçlık beraberlik serisinin başlangıcı oldu. Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanılan karşılaşmada gol sesi çıkmadı. Bordo-Mavililer hanesine 1 puan ekledi.

Trabzonspor 1-1 Kayserispor (6 Nisan 2021)

Sivasspor maçından yalnızca 3 gün sonra oynanılan karşılaşma Medical Park Stadı'nda başladı. Trabzonspor Muğdat Çelik'in 6. dakikada attığı golle geriye düştü. 29. dakikada Anastasios Bakasetas skoru eşitleyen golü attı. Maç 1-1 sona erdi. Bordo-Mavililer'de Afobe, Berat, Kamil Ahmet sakatlığı yüzünden; Edgar ve Abdulkadir Parmak sarı kart cezası nedeniyle kadroda yer almadı.

Çaykur Rizespor 0-0 Trabzonspor (10 Nisan 2021)

Sıkışık maç temposunda Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor'da bu kez hucüm hattında sıkıntı yaşandı. Ekuban, Afobe ve Nwakaeme'nin yokluğunda Yunus Mallı kanat, Djaniny tek forvet olarak oynadı. Bordo-Mavililer 86. dakikada Vitor Hugo'nun kırmızı kart görmesi ile 10 kaldığı maçta 0-0 berabere ayrıldı.

Trabzonspor 1-1 Hatayspor (17 Nisan 2021)

Bordo-Mavililer ligin yeni ekiplerinden Hatayspor ile evinde karşılaştı. Djaniny 22. dakikada Bordo-Mavililer'i öne geçirdi. Maçın son dakikasında Hatayspor penaltı kazandı. Boupendza topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi. Afobe, Ekuban, Yunus Mallı ve Vitor Hugo'nun yokluğunda Bordo-Mavililer kazanmaya yaklaştığı maçtan beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray 1-1 Trabzonspor (21 Nisan 2021)

Trabzonspor'un hem evinde aldığı mağlubiyeti unutturma hemde galip gelerek hava yakalama adına maça çıktı. Galatasaray deplasmanında sezonun belkide en iyi maçını oynayan fırtına Edgar IE'nin golü ile öne geçti. Ancak 90+6. dakikada Emre Akbaba'nın golüne engel olamayarak sahadan beraberlikle ayrıldı.

galatasaray-1-1-trabzonspor

Trabzonspor 2-0 Fatih Karagümrük (24 Nisan 2021)

Galatasaray maçının ardından Trabzon'a dönen Fırtına, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Evinde oynadığı karşılaşmada 15. ve 66. dakikalarda Djaniny'nin ayağından bulduğu gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Trabzonspor, bu galibiyetle kazanamama serisine son vermiş oldu.

Göztepe 1-1 Trabzonspor (28 Nisan 2021)

İzmir deplasmanına çıkan Trabzonspor, Göztepe karşısında 45+1. dakikada yediği golle yenik duruma düştü. İkinci yarının 67. dakikasında Berat Özdemir'in oyundan atılması ile 10 kişi kalan Bordo-Mavililer golü aramaya devam etti. 88. dakikada Caleb Ekuban skoru eşitledi. 90. dakikada Nwobodo ikinci sarı kart ile oyun dışı kaldı. İki takımında 10'a kişi tamamladığı maç 1-1 sona erdi.

Trabzonspor 2-1 Antalyaspor (8 Mayıs 2021)

Trabzonspor 13. dakikada Nwakaeme'nin golü ile öne geçti. İkinci yarının 49. dakikasında Abdülkadir Ömür attığı golle farkı 2'ye çıkardı. 67'de Amilton farkı 1' düşürdü ancak bu Antalyaspor için yeterli olmadı. Bordo-Mavililer 3 puanı hanesine yazdırdı. Abdülkadir Ömür, Konyaspor maçında sakatlanmasının ardından ilk kez sahalara dönmüş oldu.

Konyaspor 1-1 Trabzonspor (11 Mayıs 2021)

Trabzonspor 19. dakikada Serkan Asan'ın kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kaldı. İkinci yarının 65. dakikasında Lewis Baker frikikten attığı golle Bordo-Mavililer'i öne geçirdi. 82. dakikada Amir Hadziahmetovic'in golüne engel olamayan Trabzonspor sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor 2-1 Gençlerbirliği (15 Mayıs 2021)

Süper Lig'in son maçında Trabzonspor 45. dakikada Caleb Ekuban'ın attığı golle öne geçti. Devreye galip giren Fırtına, ikinci yarının 52. dakikasında Ayite'nin golüne engel olamadı. 87. dakikada Benik Afobe attığı golle Trabzonspor'u öne geçirdi. Trabzonspor'a 2-1 mağlup olan Gençlerbirliği küme düştü. Trabzonspor ligi 4. sırada tamamladı.

Yeni Malatyaspor 1-5 Trabzonspor (16 Ağustos 2021)

Sezona Gervinho, Hamsik, Peres gibi transferlerle giren Trabzonspor, ligin ilk haftasında Yeni Malatyaspor'u 1-5 yendi ve rakiplerine gözdağı verdi. Trabzonspor'un gollerini Bakasetas, Nwakaeme, Gervinho, Hamsik ve Djaniny attı. Bordo-Mavililer ligin ilk maçında 3 puanı cebine koydu.

malatyaspor-1-5-trabzonspor

Trabzonspor 2-1 Demir Grup Sivasspor (23 Ağustos 2021)

Süper Lig'in ikinci haftasında Demir Grup Sivasspor'u ağırlayan Trabzonspor uzun süre sonra seyircisinin önüne çıktı. Bakasetas ve Nwakaeme'nin golleri ile öne geçen Trabzonspor, 70. dakikada Isaac Coffie'nin golüne engel olamadı. Maç 2-1 sona ererken Max Gradel 69. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Giresunspor 0-1 Trabzonspor (29 Ağustos 2021)

Süper Lig'in yeni ekibi Giresunspor yıllar sonra Trabzonspor ile karşılaştı. Bordo-Mavililer zorlandığı maçta 7. dakikada Nwakaeme'nin attığı golle rakibini mağlup etmeyi başardı. Çotanak Stadyumu'ndaki karşılaşma 3145 seyirci tarafından izlendi.

Trabzonspor 2-2 Galatasaray (12 Eylül 2021)

Trabzonspor ligin ilk derbisinde Galatasaray'ı sahasında konuk etti. Emre Kılınç'ın 20 ve 33. dakikalardaki gollerine engel olamayan Trabzonspor, yenik duruma düştü. Haftalar sonra yenileceği düşünülürken fırtına iki değişiklikle toparlandı. İsmail Köybaşı'nın yerine Trondsen, sakatlıktan çıkan Abdülkadir Ömür'ün yerine Yusuf Sarı oyuna girdi. 39. dakikada gelen değişiklikler sonrasında 41. dakikada Andreas Cornelius farkı 1'e indiren golü attı.İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarının 62. dakikasında Anthony Nwakaeme, Hamsik'in asistinde topu ağlarla buluşturdu. Maç 2-2 sona ererken izleyenler büyük keyif aldı.

andreas-cornelius-galatasaraya-gol-23-kaısm

Kasımpaşa 0-1 Trabzonspor (18 Eylül 2021)

Trabzonspor gol bulmakta zorlandığı karşılaşmada ilk yarı 0-0 beraberlikle içeri girdi. İkinci yarının 53. dakikasında kilidi açan isimi Bakasetas oldu. Sezona fırtına gibi başlayan Bakasetas attığı golle takımına galibiyeti getirdi.

Konyaspor 2-2 Trabzonspor (23 Eylül 2021)

Trabzonsporlu Andreas Cornelius maç başlar başlamaz attığı golle takımını öne geçirdi. 8. dakikada Vitro Hugo direkt kırmızı kart gördü. Buna karşılık 20. ve 46. dakikalarda Endri Çekiçi bireysel becerileri ile skoru 2-1'e getirdi. 76. dakikadan Hadziahmetovic kendi kalesine topu gönderirken skoru da eşitlemiş oldu. Trabzonspor Konya deplasmanında 1 puanla Trabzon'a döndü.

Trabzonspor 1-1 Aytemiz Alanyaspor (27 Eylül 2021)

Abdulkadir Parmak, Trondsen, Dorukhan, Denswil, Koita ve Vitor Hugo'nun yokluğunda Aytemiz Alanyaspor karşısına çıkan Trabzonspor'da Hüseyin Türkmen maça ilk 11'de başladı. 36. dakikada Diedhiou'nun golüne 42. dakikada Cornelius karşılık verdi. Vitor Hugo'nun ve Denswil'in yokluğunda Hüseyin Türkmen'de ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalınca genç stoper Ahmet Can Kaplan oyuna girdi.

Maçta başka gol olmayınca 1-1 sona erdi. Trabzonspor bu sezon şuana kadarki son puan kaybını yaşadı.

Kayserispor 1-2 Trabzonspor (2 Ekim 2021)

Hüseyin Türkmen'in yokluğunda Ahmet Can Kaplan stoperde Edgar'ın yanında yer aldı. Trabzonspor 12. dakikada Bakasetas'ın golü ile öne geçti. 41'de Emrah Başsan skoru eşitledi. İkinci yarı kazanılan penaltıyı Bakasetas kullandı ve topu ağlarla buluşturdu. Trabzonspor Kayseri deplasmanından 3 puanla döndü.

Trabzonspor 3-1 Fenerbahçe (17 Ekim 2021)

Spor kamuoyunun yakından takip ettiği maçta Trabzonspor evinde Fenerbahçe'yi ağırladı. Bordo-Mavililer kazanması halinde liderlik koltuğuna oturacak; kaybettiği halinde liderlikten uzaklaşacaktı.

Fenerbahçe Rossi'nin 3. dakikada attığı golle öne geçmeyi başardı. 23. dakikada Djaniny'yi gole giderken arkasından çeken Kim Min-Jae ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 25. dakikada kullanılan serbest vuruşu Bakasetas gole çevirdi ve skor eşitlendi. İlk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarının 87. dakikasında Trabzonspor penaltı kazandı. Bakasetas penaltıyı gole çevirdi. Bu golün ardından Fenerbahçe ileri çıktı. Son dakikalarda kontra atağa çıkan Trabzonspor Yusuf Sarı ile golü buldu ve maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Göztepe 0-1 Trabzonspor (23 Ekim 2021)

Fenerbahçe galibiyetinin ardından zorlu Göztepe deplasmanına çıkan Trabzonspor, Nwakaeme, Abdulkadir Parmak, Trondsen, Peres, Koita Yunus Mallı ve Bakasetas'ın yokluğunda galibiyet aradı. Gervinho 56. dakikada Abdülkadir Ömür'ün şık asistini iyi değerlendirdi ve golü attı. Trabzonspor Göztepe'den 3 puanı kaptı.

Trabzonspor 2-1 Çaykur Rizespor (29 Ekim 2021)

Trabzonspor, Djokovic'in penaltı golü ile geriye düştü. 43. dakikada Djaniny skoru eşitledi. İkinci yarının 73. dakikasında Anthony Nwakaeme Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü attı. Bordo-Mavililer bir maçtan daha galip ayrıldı.

Beşiktaş 1-2 Trabzonspor (6 Kasım 2021)

Sezonun ilk devresinin en zor maçlarından birine çıkan Trabzonspor Vodafone Park'ta Beşiktaş'a konuk oldu. Ligde inişli çıkışlı performans sergileyen Siyah-Beyazlılar Trabzonspor'u mağlup edip çıkış yakalamak istiyordu. Ligin namağluıp lideri ise burayı kayıpsız atlatma peşindeydi. 45+4. dakikada defansın arkasına sarkan Abdülkadir Ömür topu ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor devreye önde girdi. 62. dakikada Cyle Larin defansın hatasını affetmedi ve skoru eşitleyen golü attı. Maçın sonlarına doğru Trabzonspor kontra atağa çıktı. Ceza sahasından dönen topu Hamsik şık bir şekilde Abdülkadir Ömür'ün önüne attı. Abdülkadir Ömür ofsaytta olmayan Andreas Cornelius'a hızlı bir şekilde gönderdi. Cornelius biraz ilerleyip 2'ye 2 ilerleyen Nwakaeme'ye gönderdi sonra topu tekrar aldı. son vuruşu yapan Danimarkalı golcü Trabzonspor'u galibiyete getiren golü attı. Trabzonspor zorlu deplasmandan 3 puanı çıkarttı.

cornelius-beşiktaş-maçı-golü

Trabzonspor 3-0 Gaziantep FK (22 Kasım 2021)

Süper Lig'in 13. haftasında lider Trabzonspor, evinde Gaziantep FK'yı ağırladı. Uğurcan'ın kırmızı kart cezası nedeniyle Erce Kardeşler'in ilk 11 oynayacağı açıklanırken ısınma sırasında ayağında çekme yaşaması sonrası kale genç kaleci Arda Akbulut'a emanet edildi. Yedek kaleci Muhammet Taha'da maça motorsiklet ile yetiştirildi. Peres, Hamsik, Bakasetas gibi isimlerin yokluğunu aramayan Trabzonspor rakibini Abdülkadir Ömür'ün şık serbest vuruşu, Djaniny ve Cornelius'un golleri ile 3-0 mağlup etti ve puanını 33'e yükseltti.  Trabzonspor Napoli'nin de mağlup olması ile Avrupa ve ligimizin tek namağlup takımı oldu.

Fatih Karagümrük 0-2 Trabzonspor (28 Kasım 2021)

Spor Toto Süper Lig'in namağlup lideri Trabzonspor 14. hafta maçında Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanılan karşılaşmayı Trabzonspor Abdülkadir Ömür ve Djaniny'nin penaltı golüyle 0-2 mağlup etti. Trabzonspor böylece puanını 36'ya yükseltti.

AW477650_04

Trabzonspor 2-0 Adana Demirspor (5 Aralık 2021)

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor evinde Adana Demirspor'u konuk etti. Bordo-Mavililer, dolu tribünlere karşı oynadığı maçı Nwakaeme ve Marek Hamsik'in golleri ile 2-0 mağlup etti. Ligde puanını 39'a çıkartan Trabzonspor yenilmezlik serisini 27 maça yükseltti ve rekor kırdı.