Haberlobi - Spor Servisi // Transfer döneminin hareketli takımlarından Trabzonspor, serbest statüde bulunan oyuncu Jens Stryger Larsen ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

 Trabzonspor'un kadrosuna kattığı Jens Stryger Larsen kimdir, nasıl bir futbolcudur, hangi kulüplerde forma giymiştir, kaç gol kaç asist yapmıştır? İşte yıldız oyuncunun kariyerine dair önemli notlar...

Jens-Stryger-Larsen-1000x700-5

Kariyeri
Bröndby IF altyapısında yetişen Larsen, ilk profesyonel maçına Kasım 2009'da FC Nordsjælland karşısında çıktı. Enerjisi ile taraftarlarında sevgisini kazanan yıldız oyuncu, 2010-11 sezonundan itibaren takımı ile düzenli olarak forma giydi. Sözleşmesinin sona ermesinin ardından bonservissiz şekilde FC Nordsjælland'a katılan yıldız oyuncu, bir sezon kaldığı kulüpte 37 karşılaşmaya çıktı. İstikrarlı performansı ile 'Danimarka'nın gelecek vaad eden oyuncuları' arasında gösterilen Larsen, 2014'te 670 bin Euro bedelle Austria Wien takımına transfer oldu.

Jens-Stryger-Larsen-1000x700-3

Bundesliga'da takımı ile 85 maça çıkan oyuncu, 2017'de Serie A takımlarından Udinese'ye transfer oldu. Takıma katıldığı günden beri düzenli olarak takımın formasını giydi. İtalyan ekibi ile 152 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 5 gol 7 asist kaydetti. Danimarkalı oyuncu, Bu sezon sözleşme uzatma görüşmelerinde kulüple ters düştüğü için takımı ile fazla forma şansı bulamadı.

31 yaşındaki oyuncu, 2016 yılında ilk kez formasını giydiği milli takımın düzenli olarak çağrılan oyuncuları arasında yer alıyor. Larsen bu güne kadar A milli takım formasını 49 kez terletti.

Jens-Stryger-Larsen-1000x700-2

Fiziği ve mevkisi
31 yaşındaki Danimarkalı oyuncu, 1,80 boyunda ve iki ayağını da kullanabiliyor. Asıl mevkisi sağbek olan oyuncu stoper ve solbek bölgelerinde de hatrı sayılır maçlara çıktı ve savunmanın adeta 'joker'i konumunda...

Transfermarkt'e göre 2 milyon Euro değeri bulunan oyuncunun sözleşmesi bu yıl sona erdi ve Trabzonspor ile sözleşme imzaladı.

Jens-Stryger-Larsen-1000x700