Haberlobi - Spor Servisi // Transferde nokta atışı hamleleri ile dikkat çeken Trabzonspor'un Levante'nin formasını giyen Enis Bardhi ile anlaştı. İlginç kariyeri ile dikkat çeken Enis Bardhi, kimdir, nasıl bir futbolcudur, hangi takımda kaç gol atmıştır? Enis Bardhi'nin kariyerine dair ilginç notlar ve detaylar...

ENİS BARDHİ KİMDİR?
1995 yılında Kuzey Makedonya'nın Üsküp kentinde dünyaya gelen Enis Bardhi, futbola da doğduğu kentin takımı olan Shkupi takımında başladı.

Türklerin takımında oynadı
2013 yılında Danimarka'nın Bröndby IF takımının altyapısına geçiş yapan Bardhi, bir sezon sonra İsveç'in Malmö merkezli Yugoslavya'dan göçmüş Türk ailelerin kurduğu KSF Prespa Birlik takımına transfer oldu. Bu kulüple bir yıllık sözleşme imzalayan Makedon oyuncu, 10 maçta attığı 5 kritik golle takımı küme düşmeden kurtardı.

Amatörden profesyonele...
Burada sezonu tamamlayan oyuncu bir sonraki sezon Macaristan'ın köklü kulüplerinden Újpest FC'ye transfer oldu. Takımı ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Bardhi, burada çıktığı 94 karşılaşmada 22 gol 13 asistlik performans sergiledi ve dikkatleri üzerine çekti.

Levante 10 numarayı emanet etti
La Liga takımlarından Levante, 1,5 milyon Euro bonservis ödeyerek Enis Bardhi'yi kadrosuna kattı ve 10 numaralı formayı emanet etti. Levante forması ile 162 maça çıkan oyuncu, 24 kez ağları sarsarken, 15 de asist yaptı.

v

En uzun sakatlığı 52 gün
İstikrarlı performansı ile dikkat çeken en uzun sakatlığını 2020-21 sezonunda Levante forması ile 52 gün sahalardan uzak kalarak yaşadı. Oyuncu, Levante forması ile sakatlıklar sebebi ile toplamda 21 maç kaçırdı.

enis-bardhi-1000x700-1

Milli formayı 44 kez terletti
Kuzey Makedonya milli takımının önemli oyuncuları arasında yer alan Enis Bardhi, 44 kez milli formayı terletti ve 9 gol attı. Genellikle 10 numara pozisyonda oynayan oyuncu zaman zaman sol açık ve merkez orta sahada oynuyor.

Sert geçen maçlarda çekingen...
Ofansif yönü kuvvetli olan oyuncunun savunma yönünde ise eksikleri bulunuyor. Sert geçen mücadelelerde çekimser oynaması ve 1,72 boyu sebebi ile hava toplarında zayıflığı zaafı olarak gösteriliyor.

enis-bardhi-1000x700-3

Frikik ustası
Savunmanın arkasına attığı toplarla dikkat çeken oyuncunun en büyük özelliği duran toplar... Levante forması ile frikiklerde 11 golü bulunan oyuncu iki ayağının da kuvvetli olduğu söylenebilir. Çalım becerisi yüksek ve hızlı bir oyuncu olarak biliniyor.

Transfermarkt değeri
Transfermarkt piyasa değeri en yüksek 20 milyon Euro'ya çıkan oyuncunun değeri şuanda 8 milyon Euro...

enis-bardhi-1000x700-2