Haberlobi - Spor Servisi // Dünya Kupası Elemeleri sebebiyle liglere verilen milli arada Trabzonspor'un birçok futbolcusu milli takımlarından davet aldı. Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Abdülkadir Ömür, Tymoteusz Puchacz, Manolis Siopis, Anastasios Bakasetas, Kouassi, Andreas Cornelius milli takıma ana kadrodan dahil olurken; Taha Altıkardeş, Ahmetcan Kaplan, Enis Destan ve Emirhan Gedikli altyaş kategorilerinden dahil oldu.

Türkiye A Milli Takımı
Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Uğurcan Çakır ve son haftalarda form grafiği yükselen Dorukhan Toköz ile Abdülkadir Ömür; Stefan Kuntz tarafından A Milli takımın aday kadrosuna davet edildi. Millilerimiz, Dünya Kupası Elemeleri'nde 24 Mart Perşembe günü Portekiz ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Bu maçın sonucuna göre ay-Yıldızlılar, İtalya ya da Kuzey Makedonya ile 29 Mart günü karşı karşya gelecek.

abdülkadir-ömür-milli-takım-maçı

Polonya A Milli Takımı
Dünya Kupası Elemeleri Play-Off turu kadrosunu açıklayan Polonya, Lewandowski'li, Glik'li, Szczesny'li kadrosuna Trabzonspor'dan Tymoteusz Puchacz ve İH. Konyaspor'dan Michalak'ı da davet etti.

Sezonun ilk devresinde Union Berlin ile fazla forma şansı bulamayan Puchacz, Trabzonspor'a katıldığı ikinci devrede 9 karşılaşmaya çıktı.

Yunanistan Milli Takımı
Trabzonspor'un iki Yunan futbolcusu Manolis Siopis ve Anastasios Bakasetas, Yunanistan Milli Takımı Teknik Direktörü van't Ship tarafından kadroya davet edildi. Milli takımın iki vazgeçilmez oyuncusu 25  Mart'ta Romanya ile 28 Mart'ta ise Karadağ'a karşı oynayacak.

Fildişi Sahilleri Milli Takımı
Trabzonspor'a Aralık ayında katılan Jean Evrard Kouassi, sezonun ikinci yarısında lisansının çıkması ile oynamaya başlamıştı. Fildişi Sahilleri'nin 25 Mart'ta Fransa ile Marsilya'nın Stadı'nda oynayacağı hazırlık karşılaşmasına çağrılan Kouassi'nin karşılaşmada da oynaması bekleniyor.

Andreas Cornelius (Danimarka)
Trabzonspor'un golcü forveti Andreas Cornelius, Danimarka'nın Hollanda ve Sırbistan ile oynayacağı hazırlık maçlarının kadrosuna davet edildi.

Alt yaş kategorilerine çağrılan oyuncular
Trabzonspor'un genç isimlerinden Ahmetcan Kaplan, Taha Altıkardeş 19 Milli Takımı'na çağrılırken; Enis Destan U21 Milli Takımı'ndan davet aldı. Bordo-Mavililer'in gurbetçi futbolcusu Emirhan Gedikli ise Almanya'nın U19 Milli Takımı'na çağrıldı.

O isimler çağırılmadı
Daha öncesi Türkiye A Milli Takımı'na çağırılan ve Stefan Kuntz tarafından 'sorunluk çocuk' olarak nitelendirilen Berat Özdemir, play-off maçlarına çağırılmadı. Sakatlığı bulunan Anders Trondsen ve Marek Hamsik'in yanı sıra Edin Visca ve Djaniny'nin milli takımlardan davet almaması dikkat çekti.