Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor, bu akşam sahasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Karşılaşmanın ardından dünyanın ve ülkemizin dört bir yanındaki Trabzonsporlu taraftarlar şampiyonluğu büyük bir coşkuyla kutlamaya başladılar.

Almanya’nın Hamburg şehrinde yaşayan bordo-mavili taraftarlar, maçın bitiş düdüğü ile birlikte ellerinde bayraklarla meydanlara akın etti. Ellerinde bayraklar ve meşaleler ile şampiyonluk coşkusunu yaşayan taraftarlar, kemençe çalıp, horon teperek doyasıya eğlendi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da ellerinde bayraklarla sokaklara inen taraftarlar şampiyonluğu doyasıya yaşadı. Bordo-mavili taraftarlar, meşaleler yakarken, hep bir ağızdan şampiyonluk şarkıları söyledi.

ANKARA:
Ankara'da meydanlara akın eden binlerce bordo-mavili taraftar şampiyonluklarını doyasıya kutladı.

Başkentin simge noktalarından olan Güvenpark'a akın eden Trabzonspor taraftarları renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Ellerindeki meşale ve bayraklarla Başkenti bordo-mavi renklere boyayan taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla da coşkuyu en üst seviyeye taşıdı. Kemençe eşliğinde horon tepen Trabzonsporlular şampiyonluğun tadını doyasıya çıkardı.

trabzonspor-şampiyonluk-kutlamaları-ankara-1000x700

"Burası da Trabzon’u aratmıyor"
Şampiyonluktan ötürü çok mutlu olduğunu kaydeden taraftarlardan Ayşe Altınok, "Normalde Trabzon’da yaşıyorum. Her maçı da izledik. Burada çok güzel bir atmosfer var. Çok mutluyum. Abdullah Avcı’ya Bakasetas’ı ve bütün oyuncuları çok seviyorum. Eminim ki Trabzon’da çok büyük kutlamalar var ama burası da Trabzon’u aratmıyor" ifadelerini kullandı.

Bir diğer tarfatar Osman Özkurtlu ise, "Bugün hakkımızla söke söke şampiyon olduk. Biz her zaman helal puanımızı aldık. Şampiyon olduk. Mutluyuz ve gururluyuz" şeklinde konuştu.

Trabzonsporlu olmaktan guru duyduğunu belirten Mithat Çavdar da, "Trabzonluların ve Trabzonluların en büyük günü. Tüm Trabzon taraftarlarına armağan olsun. Ben Çankırlıyım. En büyük Trabzon" dedi.

DİYARBAKIR
Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı 160 haneli Bağacık köyünde yaşayanların çoğunluğunun Trabzonspor taraftarı olmasından dolayı köy kahvesinde şampiyonluk büyük coşku ile kutladı.

Yörede Trabzonspor’a olan hayranlıklarıyla bilinen Bağacık köyü sakinlerinin bu sevgisi, bordo-mavili takımın 1974-75 futbol sezonunda şampiyon olmasıyla başladı. Trabzonspor taraftarı olan köylüler, bu sevgiyi çocuklarına da aşılayarak, köydeki taraftar sayısını her geçen gün artırıyor. Trabzonspor’un 38 yıl sonra gelen şampiyonluğunu sabırla bekleyen köy sakinleri, şampiyonluk maçını köy kahvesinde ekran başında heyecanla izledi.

trabzonspor-şampiyonluk-kutlamaları-diyarbakır

İSTANBUL
Trabzonsporlu taraftarlar, İstanbul’da uzun yıllar sonra gelen şampiyonluğu coşkuyla kutladı.

Unkapanı köprüsünde başlayan şampiyonluk kutlamalarında taraftarlar meşaleler ve bayraklarla arabalarının içinden kutlamalar yaparken, köprü üstünde ve çevreyollarında uzun kuyruklar oluştu.

istanbul-1000x700-trabzonspor-şampiyonluk-kutlamaları

KARABÜK
Bordo-mavililer 8. şampiyonluğuna imza attığı maç sonrası Trabzonlular Karabük'te sokaklara dökülerek şampiyonluğu coşkuyla kutladı.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte çok sayıda bordo-mavili taraftar 100. Yıl Mahallesi'nde maçın bitiş düdüğü ile birlikte meşaleler eşliğinde konvoy yaparak kentte şampiyonluk turu attı. Ellerinde bayraklarla Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan yüzlerce taraftar meşaleler yakarak şampiyonluk şarkıları söyledi. Taraftarlar şampiyonluğun tadını saatlerce horon teperek geceniz ilerleyen saatlerine kadar doyasıya kutladı.

karabük-1000x700-trabzonspor-şampiyonluk-kutlamaları

AYDIN
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da çok sayıda taraftar sokaklara döküldü.

Takımlarının 38 yıl aradan sonra gelen şampiyonluklarını kutlamak isteyen yüzlerce taraftar Atatürk Kent Meydanı'nda toplandı. Meşaleler yakıp, horon teperek takımlarının şampiyonluğunu kutlayan taraftarlar, renkli görüntüler oluşturdu.

trabzonspor-şampiyonluk-kutlamaları-aydın-1000x700

DÜZCE
Trabzonspor’un Antalyaspor ile berabere kalarak Süper Lig’de şampiyonluğunu ilan etmesi Düzce’deki taraftarları sokağa döktü. Şampiyonluğu kemençe eşliğinde horon teperek kutlayan Trabzonsporlu taraftarların coşkusuyla geceyi meşaleler aydınlattı.

Düzce Trabzonsporlular Derneği'nden maçın bitiş düdüğü ile birlikte çıkan Trabzonspor taraftarları yaktıkları meşalelerle Düzce sokaklarını aydınlattı. Şampiyonluk marşları eşliğinde bulvarlarda yürüyen binlerce taraftar, Anıtpark meydanında yapılan şampiyonluk kutlamalarında bir araya geldi. Düzce Trabzonsporlular Derneği tarafından organize edilen şenliklerde binlerce taraftar, çalan kemençeye horon ile eşlik etti.

Patlatılan havai fişekler ve yakılan meşaleler kutlamalara renk kattı. Araçlarıyla konvoy oluşturan taraftarlar ise Düzce sokaklarında klakson çalarak Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutladı.

Düzce Anıtpark Meydanı'ndaki şampiyonluk coşkusu drone ile gökyüzünden de görüntülendi.

düzce-1000x700-şampiyonluk

ARDAHAN
Antalyaspor karşılaşmasının bitiş düdüğüyle birlikte büyük bir sevinç yaşayan taraftarlar bordo-mavili bayraklarıyla araçlarına binerek Ardahan'da da şehir turu attı. Milli Egemenlik Parkı'nda toplanan taraftarlar horon teperek şampiyonluğu doyasıya kutladı.

38 yıl aradan sonra gelen şampiyonluk Ardahan'da Trabzonspor taraftarları tarafından da kutlandı. Meşale ve bayraklarla şampiyonluk kutlayan taraftarlar, ardından horon teperek şampiyonluğun tadını çıkardı.

ardahan-trabzonspor-şampiyonlk-kutlamaları

BOLU
Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasında Trabzonspor, evinde Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak 2021-2022 sezonu şampiyonluğunu garantiledi. Bordo-mavililerin şampiyonluğunu ilan etmesiyle birlikte binlerce taraftar Bolu’da kutlamalara katıldı. Karşılaşmayı Karacasu beldesinde izleyen taraftarlar, araçlarıyla konvoy yaptıktan sonra Anıt Park’ta saatlerce horon teperek şampiyonluk sevincini yaşadı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim gören Somalili Trabzonspor taraftarı öğrenciler de kutlamalarda yerini aldı. Büyük bir coşkuyla şampiyonluğu kutlayan Somalili öğrencilerden Anwar Ali, "Ben Somaliliyim. Bu akşam çok sevinçliyim. Trabzon’u çok seviyorum. En büyük Trabzon" dedi.

BOLU-KUTLAMA

MARDİN
Trabzonspor’un 38 yıl sonra gelen şampiyonluğunu Trabzonspor’un Antalyaspor karşısında aldığı beraberlikle şampiyonluğunu ilan etti. Trabzonspor taraftarı maçın son düdüğüyle Kızıltepe Meydanında şampiyonluğu kutlayarak tur attı. Bordo-mavili taraftarlardan Ercan İmamoğlu, yıllardır bu anı beklediğini ve gurur duyduğunu kaydetti. İmamoğlu, "Ben şu an dünyada değilim, ağladım sevinçten gözyaşları döktüm. Gözyaşlarım kuru en çok oğluma sevindim. 2011'de yeni doğmuştu, kutlayamamıştık şu anda şenliklerle kutlayacağız" dedi.

Taraftarlardan Ramazan Aydın, sesinin kısıldığını belirterek çok heyecanlı olduğunu aktardı. Aydın, "Yıllardır şampiyonluğu bekliyoruz sesim kısıldı, bu duygu anlatılamaz. Mardin’de kutladık arkadaşlarla çok heyecanlıyım ne diyeceğimi bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
Genç taraftar Zeyden Aydın ise maçın gergin geçtiğini son dakikalarda taraftarların sahaya inmesine rağmen maçı kazandıklarını vurguladı.

mardin-kutlama

BODRUM
Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasında Trabzonspor, konuk ettiği Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Bordo-mavililer bu sonucun ardından şampiyon olmayı garantiledi.

38 yıl sonra gelen şampiyonluk, Bodrum’da da coşkuyla kutlandı. Çırkan Mahallesi’nde cadde üzerine konulan ekranda maçı izleyen taraftarlar, maçın bitimiyle birlikte bayraklarla donattıkları araçlarına bindi. Onlarca araçlık konvoy halinde ellerinde bayraklar ve meşalelerle Belediye Meydanı’na inen taraftarlar, burada şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Meşaleler yakan, tezahüratlar yapan taraftarlar, meydandan geçen araçları da salladı. Taraftarlar, zaman zaman trafik polisleri ile birlikte tezahürat yaptı.

Bodrum’daki kutlamalar, geç saatlere kadar devam etti.

bodrum-kutlama

İZMİR
Spor Toto Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun şampiyonu Trabzonspor oldu.

Şampiyonluğun ilanının ardından Trabzonspor taraftarları sokaklara ve meydanlara döküldü. İzmir’de de Trabzonspor’a gönül veren taraftarlar, şampiyonluğun ardından kentin en önemli meydanlarından biri olan Cumhuriyet Meydanı’na akın etti. Formalarıyla, bayraklarıyla ve atkılarıyla gelen taraftarlar, meydanı adeta karnaval alanına çevirdi. Tezahürat ve marşlarla gecenin sessizliğini bozan bordo-mavili taraftarlar, yaktıkları meşalelerle de geceyi aydınlattı. Kutlamalarda tulum eşliğinde müzik gösterileri yapan taraftarlar, bol bol horon teperek kolbastı oynadı. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine yüzlerce taraftar şampiyonluğu doyasıya kutladı.

izmir-kutlama-1000x700

TEKİRDAĞ
Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasında oynanan Trabzonspor - Antalyaspor maçının 2-2 sonuçlanmasıyla Trabzonspor, 38 yıl aradan sonra şampiyonluğunu ilan etti. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karadeniz Mahallesindeki bordo-mavili taraftarlar kentin sahil dolgu alanına indi. Ellerindeki meşaleler ve Trabzonspor bayraklarıyla sahilde toplanan taraftar, burada horon oynayarak şampiyonluk hasretini doyasıya çıkardı.

Zaman zaman birden çok meşalenin yakıldığı şampiyonluk kutlamalarında Trabzonspor taraftarı adeta sahil alanı ateşe verdi. Meşalelerin yakılmasıyla ortalık toz duman kaplarken, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri karadan güvenlik önlemleri alırken, deniz polisi ekipleri de botla denizde güvenlik önlemleri aldı.

Bordo-mavililer, en son 1983-1984 sezonunda şampiyon olurken, tam 38 yıl aradan sonra taraftarına şampiyon olma sevinci yaşattı. Tekirdağ’daki Trabzonspor taraftarı gece geç saatlere kadar şampiyon olmanın sevincini kutladı.

tekirdağ-1000x700-kurlama

KOCAELİ
Trabzonspor, 38 yıl aradan sonra Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı.

Kocaeli’deki Trabzonsporlu taraftarlar şampiyonluğun coşkusunu, kent merkezinde doyasıya yaşadı. Kocaeli’deki binlerce Trabzonsporlu taraftar sokaklara döküldü. Şehrin merkezi bir süreliğine bordo-maviye büründü. Çılgınlar gibi eğlenen bazı taraftarlar canlarını hiçe sayarak trafik ışıklarının ve tabelalarının üstüne çıktı.
Trabzonspor ligdeki 7’nci şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

kocaeli-şampiyonluk-görüntüler

ORDU
Bordo-mavili taraftarlar, Trabzonspor - Antalyaspor maçı öncesi Trabzonsporlular Derneği’ni doldurarak maçı burada izledi. Maç sırasında gergin anlar yaşayan taraftar, şampiyonluk şarkıları söyleyerek büyük coşku yaşadı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte dışarıya çıkan taraftarlar, adeta bayram havası yaşadı.

Dernek önünde meşaleler yakıp, horon çekerek şampiyonluğu kutlayan taraftarlar, sonrasında ise konvoy ile şehir turu attı. Ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık taraftar gurubu, burada havai fişek ve meşaleler eşliğinde şampiyonluğu kutladı.

Taraftarlar, uzun yıllarıdır şampiyonluk beklediklerini, hak ettikleri şampiyonluğu aldıklarını ve Ramazan bayramı ile şampiyonluk sevinci ile çifte bayram yaşadıklarını belirttiler.

ordu-1000x700-kutlama

GÜMÜŞHANE
Sahasında konuk ettiği Antalyaspor müsabakasının 2-2 bitmesiyle 2021-2022 sezonunda Trabzonspor’un 38 yıl sonra şampiyonluğunu resmen ilan etmesinin ardından Gümüşhane caddeleri renkli görüntülere sahne oldu.

Ligin bitimine 3 hafta kala mutlu sona ulaşan Trabzonspor taraftarları maçın son düdüğünün çalmasının ardından caddelere akın etti, ellerinde meşaleler ve bayraklarla Trabzonspor lehine sloganlar attı.

Önce araçlarla şehir turu atan taraftarlar daha sonra belediye önünde horon ve kolbastı oynadı. Zaman zaman Gümüşhane-Trabzon karayolunun trafiğe kesildiği kutlamalar olaysız şekilde bir süre sonra sona erdi.

gümüşhane-kutlama

BURSA
Trabzonspor şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Bursa’daki Trabzonsporlu taraftarlar 38 yıl sonra gelen şampiyonluğu coşkuyla kutladı.

Taraftarlar meydanlarda dev ekranlarla maçı izledi. Bordo mavi meşaleler ve hava fişek gösterisi ile devam eden kutlamaların gece boyu devam edeceği öğrenildi.

BURSA-KUTLAMA

VAN
Süper Lig'de uzun bir süre liderliğini sürdüren ve en yakın rakibiyle hafta başında arasında 11 puan fark olan Trabzonspor, 35. haftada sahasında konuk ettiği Antalyaspor'la 2-2 berabere kalarak ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu ilan etti. Van Trabzonspor Taraftarlar Derneği öncülüğünde maç öncesi Trabzonspor taraftarları bir kafede bir araya geldi. Heyecanlı geçen müsabakanın 2-2 bitmesiyle 1 puan alan Trabzonspor'un 38 yıllık hasreti son buldu. Şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor taraftarları Van sokaklarına indi. Taraftar slogan eşliğinde Soydan Kavşağından Beşyol Meydanı'na yürüyüşe geçti. Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise olası bir provokasyona karşı merkezde tedbirlerini artırdı.

van-trabzonspor-kutlama

ANTALYA
Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasında Trabzonspor, evinde Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla bordo-mavililer 38 yıl aranın ardından ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Bordo-mavililer, en son 1983-1984 sezonunda şampiyon olurken, tam 38 yıl aradan sonra şampiyon olma sevincini yaşadı. Antalya’da yaşayan Trabzonlu vatandaşlar da maçın bitiş düdüğü ile birlikte kendilerini sokağa attı. Konyaaltı ilçesi seyir terasında toplanan çok sayıda taraftar doyasıya şampiyonluğu kutladı. Meşale yakarak oyun oynayan taraftarlar kutlamaların tadını çıkardı.

38 yıl sonra mutlu olduğunu belirten Yeşim Gökkaya, “Doğduğumdan beri bunu bekliyorum. Çok mutluyum. 38 yıldır bu anı bekliyordum. 38 yıl sonra şampiyon olduk” dedi.

Bir başka taraftar ise, “38 yıldır bu anı bekliyorduk. Dünyanın neresi olursa olsun bize her yer Trabzon. Biz hak ederek şampiyon olduk. Hak ederek buralara geldik” diye konuştu.

ANTALYA-KUTLAMA

ZONGULDAK

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nda Trabzonspor sahasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldığı müsabaka sonrası şampiyonluk kutlamaları başladı. Kutlamalar çerçevesinde Zonguldaklı vatandaşlar sokaklara döküldü. Terakki Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ne akın eden çok sayıda vatandaş buradaki meydanda takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Ellerinde meşaleler ve Trabzonspor bayrakları ile şampiyonluk coşkusu yaşayan vatandaşlar müzik eşliğinde horon oynadı. Kutlamalar doğrultusunda Kozlu ilçesinden de çok sayıda vatandaş meydana akın etti. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken havai fişeklerle kutlamalar gece boyu sürdü.

7'den 70'e Trabzonspor taraftarları burada sloganlar atarak takımlarına destek verdi. Kutlamalara Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve milletvekili Polat Türkmen de eşlik etti. Vatandaşlara kutlamalar çerçevesinde silah kullanılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.

ZONGULDAK-KUTLAMA

RİZE
Spor Toto Süper Lig 'in 35. haftasında Trabzonspor, Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluğu garantilerken, bordo-mavili taraftarlar, Pazar ilçesinde takımlarının şampiyonluğunu doyasıya kutladı. Bordo-mavili taraftarlar, maçın bitmesiyle birlikte meşaleler yakarak, şampiyonluk şarkıları söyledi. Büyük coşku yaşayan Trabzonsporlu taraftarlar araçları ile Pazar'da marşlar eşliğinde konvoy yaptı.
rize-1000x700

MANİSA
Trabzonspor'un 38 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala ilan ettiği şampiyonluk başta Trabzon olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında coşkuyla karşılandı. Antalyaspor karşılaşmasının bitiş düdüğüyle büyük bir sevinç yaşayan taraftarlar bordo-mavili bayraklarıyla araçlarına binerek Manisa'da da şehir turu attı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan taraftarlar meşaleler eşliğinde şampiyonluğu doyasıya kutladı.
manisa-kutlama

MUĞLA
Marmaris’te yaşayan Tranzonspor taraftarları, Trabzonspor - Antalyaspor maçının bitmesinin ardından süper ligde şampiyonluklarını ilan ederek kutlamalarda bulundu. Taraftarlar Marmaris Atatürk Meydanı ve 19 Mayıs Gençlik Meydanında ellerinde bayraklar ve meşaleler ile horon oynayıp, marşlarını söyledi. Elinde dev Trabzonspor bayrağı taşıyarak 19 Mayıs Gençlik meydanında kutlamalara gelen Sabri Hiçyılmaz, "Trabzonspor aslına bakarsanız tüm Anadolu'yu temsil eden bir kulüp. Bu şampiyonluk Mardin'e Urfa'ya Rize'ye Artvin'e Karadeniz’e, bakın Burası Muğla Marmaris Trabzonspor taraftarı her yerde. Ben aslen Trabzonlu değilim Rizeliyim ama Trabzonsporluyum. Trabzonspor çok öncesinde hak etmişti bu şampiyonluğu. Bütün herkese armağan olsun" diyerek coşkuya ortak oldu.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ve asayiş ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldıkları kutlamalar gece yarısına kadar devam etti.

MUĞLA-marmaris-kutlama

ERZİNCAN
Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nda Trabzonspor sahasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldığı müsabaka sonrası şampiyonluk kutlamaları devam ediyor. Bordo-mavili taraftarlar, maçın bitmesiyle birlikte meşaleler yakarak, şampiyonluk şarkıları söyledi. Kutlamalar çerçevesinde Erzincanlı vatandaşlar sokak ve caddelere döküldü. Cumhuriyet Meydanı’na akın eden çok sayıda vatandaş buradaki meydanda takımlarının şampiyonluğunu kutladı. Ellerinde meşaleler ve Trabzonspor bayrakları ile şampiyonluk coşkusu yaşayan vatandaşların 38 yıllık hasreti son buldu. Müzik eşliğinde horon oynanan kutlamalarda Erzincan’ın en işlek caddelerinden olan Ordu Caddesi’nde taraftar slogan eşliğinde yürüyüşe geçti. Havai fişek ve meşaleli kutlamalar gece boyu sürdü.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise işlek cadde ve sokaklarda tedbirlerini artırdı.

erzincan-kutlama

MERSİN
Süper Lig'de Antalyaspor ile sahasında 2-2 berabere kalan Trabzonspor, 38 yıl aradan sonra şampiyon oldu. Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Mersin'deki Trabzonsporlu taraftarlar, merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı sahilindeki Özgecan Aslan Meydanı'na akın etti. Takımlarının formalarını giyen çok sayıda taraftar, müzik eşliğinde halay çekip oyunlar oynarken, yaktıkları meşalelerle alanı aydınlattı.

Şarkılar söyleyip eğlenen Mersin'deki Trabzonsporlu taraftarların şampiyonluk kutlamaları, gece geç saatlere kadar devam etti.

mersin-1000x700