Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor'un 'maestro' lakaplı yıldızı Marek Hamsik, Slovakya milli takımına veda ettiğini açıkladı.

135 kez Slovakya A Milli Takımı formasını terleten ve kaptanlık yapan Hamsik, ülkesi ile son maçına Slovenya karşısında çıkmıştı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla milli formaya veda ettiğini açıklayan Hamsik şu ifadeleri kullandı:

"Kolay değildi ancak uzun süre bunu düşündüm ve 15 yıl sonra futbol kariyerimin önemli ve harika bölümünü kapatmaya karar verdim. Milli takım kariyerimi noktalıyorum. Bu çok gurur duyduğum uzun ve gurur dolu bir yolculuktu. Slovakya milli takımının yaşadığı en büyük başarılarda birlikte olabildiğim için çok mutluyum. Milli takımın en büyük başarısında vardım. 2010 Dünya Kupası'nı Güney Afrika'da, 2016 ve 2021'de Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden takımın parçasıydım. Slovakya milli takımında kaptan olarak 50'den fazla maçta oynamak benim için bir onurdu. Ülkemi temsil etmeyi her zaman büyük bir onur ve sorumluluk olarak gördüm. Maçlardan önce Slovakya marşını söylemek ve tribünlerde bayraklarımızla taraftarlarımızı görmek her zman harikaydı. 11 adamın daha fazla motivasyona ihtiyacı yoktu. Burada birlikte çalışmaktan onur duyduğum tüm hocalarıma, takım arkadaşlarıma ve teknik ekip çalışanlarına teşekkür ederim. Onlar slovakya futbolunun başarısı için herşeyi yapmaya çalıştılar. Milli takımımızın maçlarında görüşmek üzere!"

marek-hamsik-1000x700-antrenman-27-mart