Süper Lig’de oynadığı son maçta Konyaspor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2’lik skorla bir puana razı olan Trabzonspor, gördükleri sarı kartlar nedeniyle cezalı duruma düşen Trezeguet ve Bakasetas’ı kaybetmişti.

Dünya Kupası arası öncesinde son olarak MKE Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak olan bordo-mavililerde Teknik Direktör Abdullah Avcı ilk 11’in değişilmez iki isminden yararlanamaması nedeniyle hafta boyunca yeni kadro üzerinde çalıştı.

SİSTEM DEĞİŞİYOR

Kalede Uğurcan’a geri dörtlüde ise Larsen, Bartra, Vitor Hugo ile Eren’e görev vermesi beklenen tecrübeli çalıştırıcı değişiklikler nedeniyle 4-2-3-1’den 4-1-4-1’e dönecek. Defansın önünde Siopis’e şans tanıyacak olan Avcı, orta alanda Abdülkadir-Yusuf- Hamsik-Djaniny’yi, ileri uçta da Gomez’i görevlendirecek.

YUSUF'TAN PERFORMANS BEKLENİYOR

Bu yeni 11’de bordo-mavili takımın teknik patronunun en büyük kozu Yusuf Yazıcı olacak. Beşiktaş maçında gördüğü kırmızı kartın ardından iki maç ceza alan ve bunları Sivas ile Konya mücadelesinde çeken milli futbolcu ile özel olarak görüşen Avcı’nın, Yusuf’tan bu maçta daha iyi bir performans beklediği öğrenildi.

Öte yandan Fırtına, Ankaragücü maçının hazırlıklarını dün yaptığı taktik ağırlıklı çalışmayla tamamladı ve kampa girdi.