Transferde hareketli günler geçiren Trabzonspor'a bir süredir peşinde olduğu tecrübeli forvetten müjdeli haber gelirken gündeme ABD'li sağ bek alındı. Ayrıca Uruguaylı forvet Maxi Gomez'e LaLiga'dan talip çıktı, forvet hattına bu sezon 1. Lig'de fırtına gibi esen isim önerildi. İşte haberin ayrıntıları...

ORSIC İŞİ HIZ KAZANDI

Petkovic gibi Trabzonspor’un gündeminde olan bir diğer Hırvat oyuncu da Mislav Orsic. Premier Lig’de Southampton’ın küme düşmesinin ardından ülkesine dönen Orsic, Bordo-Mavili kulübün kendisine yaptığı teklifi değerlendirecek. İngiliz ekibi, oyuncuyu satmaya sıcak bakıyor. Dinamo Zagreb de Fırtına gibi Orsic’i kiralamak istiyor. Hırvat kanat oyuncusunun Trabzonspor’u tercih etmesi halinde, Southampton’a satın alma opsiyonlu teklif yapılacak.

BAKASETAS İLE GÖRÜŞME ZAMANI

1 yıl kontratı kalan Yunan yıldız ile başkan Ertuğrul Doğan yeni kontrat görüşmesi yapmaya hazırlanıyor. Çok yüksek bir transfer teklifi gelmediği takdirde, Bakasetas takımda tutulacak. Başkan Ertuğrul Doğan’ın önümüzdeki günlerde tecrübeli futbolcuyla bir görüşme yapacağı öğrenildi. Yıllık ücreti 1 milyon 250 bin Euro olan ve takımdaki pek çok yıldızdan az kazanan Bakasetas’ın maaşına iyileştirme düşünülüyor. Trabzonspor, çok yüksek bir teklif gelmediği takdirde Bakasetas’ı takımda tutmayı ve Uğurcan ile Abdülkadir Ömür’ün durumuna göre kaptanlık vermeyi planlıyor.

BJELICA SÜRPRİZE HAZIRLANIYOR

Trabzonspor'un başında ilk büyük maçına Fenerbahçe karşılaşmasıyla çıkacak olan Nenad Bjelica, bordo-mavililerin ligde Kadıköy'de en son 23 Ağustos 1997'de mağlup ettiği rakibi karşısında galip gelerek bu hasrete son vermek istiyor. Takımına güven aşılama yolunda önemli adımlar atan Nenad Bjelica, Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de sürprize hazırlanıyor.  Karadeniz ekibinde yeni oyun anlayışı yerleştirmeye çalışan tecrübeli teknik adam, öğrencileriyle birlikte sarı-lacivertli takımın eksik yönlerini çalışıp, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde ise yardımcılarıyla birlikte şampiyonluk mücadelesi veren rakibinin analizlerini yaparak, elindeki oyuncu grubuyla sahada ortaya koyabilecekleri formasyonlar üzerinde duruyor.

PETKOVIC'TEN İYİ HABER

Trabzonspor, transfer konusunda somut adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda Bordo-Mavili ekibin hocası Nenad Bjelica’nın, Dinamo Zagreb’ten öğrencisi Bruno Petkovic’ten sevindirici haber geldi. Deneyimli hücum oyuncusunun, gelecek sezon bitecek olan kontratını uzatmaya pek yanaşmadığı ve maaşı konusunda takımıyla anlaşmazlıklar yaşadığı öğrenildi. Kariyerini başka bir takımda sürdürmek istediği öne sürülen 28 yaşındaki futbolcu için şu anda ise en ciddi aday Trabzonspor.

ONAY GELİRSE...

Eğer Fırtına, sezon sonunda bir girişimde bulunursa Petkovic’i kadrosuna kolaylıkla katabilir. Öte yandan sağ bek için de arayışlarını sürdüren Bordo-Mavililer, rotasını Portekiz’e çevirdi. Boavista forması giyen Reggie Cannon, scout ekiplerince Trabzonspor’a önerildi. 2020 yılında Portekiz’in yolunu tutan ABD’li sağ bek için olumlu rapor verildiği ve raporun teknik ekibe sunulacağı bildirildi. Eğer teknik ekipten de onay gelirse, maliyet araştırması sonrasında 24 yaşındaki oyuncu için görüşmeler başlayabilir.

MAXİ GOMEZ İÇİN GELİYORLAR

Yaz transfer döneminde İspanya La Liga ekiplerinden Valencia’dan 3.5 milyon Euro karşılığında takıma katılan Maxi Gomez’e talip var. İspanyol futbolcuyu, ülkesinin takımlarından Celta Vigo istiyor. Gelen son haberlere göre de Trabzonspor’un kapısı, sezon sonunda çalınacak. Ancak Bordo-Mavililer, 26 yaşındaki hücum oyuncusunu 4 milyon Euro’dan daha aşağı bir rakama satmak istemiyor. Gomez, bu sezon çıktığı 32 maçta 7 gol ve 6 asistlik performans sergilemişti.

HÜCUM HATTINA FLAŞ İDDİA

Gelecek sezon planlamalarını sürdüren Trabzonspor’un gündemine flaş bir isim geldi. Bu sezon 1. Lig’de şampiyonluğunu ilan eden ve Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Samsunspor’un golcüsü Douglas Tanque’nin menacerler aracılığı ile Bordo-Mavililer’e önerildiği öne sürüldü. Brezilyalı santrfor, bu sezon Kırmızı-Beyazlılar ile 30 maça çıkarken, 17 kez rakip fileleri havalandırdı, 3 gol pası verdi.