Yeni yönetimi ve yeni teknik direktörü ile geçtiğimiz sezonun izlerini silmeye çalışacak olan Karadeniz ekibi, mali ve sportif anlamda yeni planlarını sezonun tamamlanmasıyla hayata geçirecek. Önümüzdeki sezona sürdürülebilir bir takım bütçesiyle girmeye öncelik veren Bordo Mavili kulüp transferlerini de bu doğrultuda gerçekleştirecek.

TRANSFERDE BİR GENÇ DAHA

Trabzonspor, Bucaspor 1928 takımından 2008 doğumlu savunma oyuncusu Mert Toros’u kadrosuna kattı. Kaleci Onuralp Çevikhan’dan sonra ikinci genç oyuncuyu transfer eden Fırtına, en az 3 genç oyuncu daha transfer etmek istiyor. Oyunculara teknik direktör Bjelica’nın da izledikten sonra onay verdiği ifade edildi.

BARTRA GIRONA YOLCUSU

Fırtına’da yeni sezon planlaması içerisinde yer almayan Marc Bartra’nın yeni adresi belli oluyor. Yıldız oyuncunun Girona ile anlaştığı öğrenildi. Trabzonspor’a bu transfer için herhangi bir bonservis bedeli ödenmeyecek. Bordo-Mavililer, Bartra’nın sözleşmesini feshedecek.

SIOPIS'TE KARAR VERİLDİ

Nenad Bjelica’nın yola devam etmek istemediği isimlerden bir tanesi de Siopis... Yunan orta saha oyuncusuyla yönetim arasında birkaç gün içerisinde yapılacak olan görüşmede sözleşme feshi masaya konacak. Gelecek sezon yapılanması içinde kendisine yer bulamayan Siopis’le eski takımı Alanyaspor’un ilgilendiği belirtiliyor.

BÜTÇE 25 MİLYON EURO

Trabzonspor, şampiyonluk yaşadığı 2021-2022 sezonunda 25 milyon Euro’luk takım bütçesiyle mücadele ederken, bu sezon ise 42 milyon Euro’ya çıkardığı takım bütçesiyle kupa kaldıramadığı bir sezon geçirdi. Yaşanan ayrılıklar sonrası sezonu 32 Milyon Euro’luk takım bütçesiyle tamamlayan Trabzonspor, yeni sezona 25 Milyon Euro civarında bütçeyle girmeyi planlıyor.

YÖNETİME RAPOR SUNACAK

51 gündür takımın başında bulunan Nenad Bjelica, yönetime geniş bir rapor sunarken, 30 Haziran’da başlayacak kamp dönemine kadar gidecek ve kalacak oyuncuların durumlarının netleşmesini talep etti.

TRANSFERİ YÖNETİYOR

Özellikle transferi düşünülen Hırvat futbolcularla ilgili olarak temasları bire bir gerçekleştiren Bjelica; Mislav Orsic ve Bruno Petkovic ile önemli bir mesafe alırken, kulüpler düzeyinde görüşmelere devam ediliyor. Ülkesi dışında Slovenya, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek ve Sırbistan’daki genç ve yetenekli oyunculara hakim olan tecrübeli teknik adam yönetimden tam destek alarak temaslarını sürdürüyor.