12 yıl boyunca Napoli forması giyen ve Maviler'in efsanesi olan, 'Mohikan' saç stiliyle tüm dünyada iz bırakan, oynadığı futbolla da alkışları toplayan Marek Hamsik bugün son kez Trabzon'da sahaya çıktı... Geçen sezon başında boşta kalmamak için 6 aylığına gittiği Göteborg'dan uzun uğraşlar ve büyük umutlarla kadroya katılan Slovak süperstar hafta içinde yaptığı basın toplantısında ailesine daha çok vakit ayırmak için futbolu bırakma kararı aldığını duyurmuştu.

'Benim için harika yolculuktu'

Bu kararı almadan evvel çok düşündüğünü dile getiren 35 yaşındaki futbolcu, "Ailem ve çocuklarımla oturduk konuştuk. Ve babanın artık eve dönmesi gerektiğini söylediler. Trabzonspor benim son takımım olacak ve hafta sonu Alanya karşısında son iç saha maçına çıkacağım. Hep büyük futbolcu olmayı hayal ettim. Hayallerimi de yaşadım. Benim için harika yolculuktu, artık bu yolculuğun sonlarına doğru geliyorum. Son maçların tadını çıkaracağım" demişti.

Napoli'de şampiyonluk yaşayamadı

Napoli’de tam 12 yıl forma giyen, en çok maça çıkan ve en çok gol atan oyuncu olarak tarihe geçen Marek Hamsik, hayalini kurduğu ilk lig şampiyonluğunu da Trabzonspor’da yaşadı. Geçen sezon başında geldiği Fırtına’da ilk yılında tarihi şampiyonluğun baş mimarlarından biri olan Hamsik bugün de son kez Akyazı çimlerine ayak bastı. Taraftarın büyük ilgisinin olduğu yıldız oyuncu 24'te penaltıdan fileleri sarsarak ve Bakasetas'a golün pasını vererek 1 gol, 1 asistle taraftara veda etti.

Kaptanlık pazubendini çıkarmadı

5-1'lik rahat galibiyetin alındığı maçın 62. dakikasında alkışlar ve tezahüratlarla oyundan çıkan yıldız oyuncu gözyaşlarına hakim olamadı. Teknik ekip ve takım arkadaşlarının destek verdiği başarılı futbolcu, son düdükle birlikte tüm oyuncularla vedalaştı, 4 tribüne de giderek taraftarı selamladı. Başta gülen efsane isim sonrasında yine gözyaşları içinde soyunma odasına gitti. Bu sıralarda kaptanlık pazubendinin kolunda olması ise dikkat çekti.

'Burada şampiyonluk yaşadık, tarifi zor'

Maçın ardından mikrofonlara konuşan süperstar, "Harika duygular yaşıyorum. Duygusal anlar yaşadım. Gözyaşlarımı tutamadım, ben de ağladım. Trabzonspor için son maçımı, kendim için son maçımı oynadığım aklımdan geçti. Burada şampiyonluk yaşadık, tarifi zor duygular" dedi.

'Şimdi eve dönme zamanı'

Taraftara teşekkür eden yıldız oyuncu, "İki yıl için teşekkür ederim. Bu kadar kısa sürede kalplerine girebilmek çok önemli. Onları çok seviyorum. Trabzonspor hep kalbimde olacak. Yaptıklarımla gurur duyuyorum. Bir rüyayı yaşadım. Bazen rüyalar gerçek olur. Eve dönüp eşim ve üç çocuğumla birlikte olma zamanı" ifadelerini kullandı.