Trabzonspor'da Luuk de Jong transferi masaya yatırıldı. Barcelona'da kiralık olarak forma giyen Hollandalı oyuncuyu sezon sonu satmak isteyen Sevilla, gelen tekliflere geri dönmeye başladı. Xavi Hernández'in gelmesiyle Katalan ekibinde kalma hayali kuran 31 yaşındaki Hollandalı oyuncu bunun mümkün olmadığını öğrenince yeni arayışlara onay verdi. Sevilla da Monchi'nin planlarında yer almayan golcüsüne takım aramaya başladı. Luuk de Jong'ın Avrupa'da bir takım ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama şartı da gelince çalışma başladı.

SEVİLLA SATMAK İSTİYOR
Geri dönecek oyuncusunu satmak isteyen Sevilla, Barcelona etiketinin avantajını mutlaka kullanmak istiyor. Yaz Transfer döneminde oyuncusunu 8-10 milyon euro civarında bir paraya satmak isteyen İspanyol kulübü, teklifleri değerlendirmeye başladı.

274115542_980214065916095_1972997216454887985_n

TRABZONSPOR HAREKETE GEÇİYOR
Şampiyonluğa ilerleyen ve artık mutlu son için gün sayan Trabzonspor'da Başkan Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Abdullah Avcı, takımı coşturacak, yerli genç oyuncuların güvenini yükseltecek, Şampiyonlar Ligi'nde takımı sırtlayacak tecrübeli ve dünya çapında bir yıldız isim istiyor. Menajerlerin Luuk de Jong teklifine önceleri mesafeli duran ikili şimdi şartların araştırılması talimatını verdi. Satın alma opsiyonlu kiralama teklifiyle Sevilla'nın kapısı çalınma kararı alındı.

DEVLER LİGİ AVANTAJI
Trabzonspor'un Luuk de Jong transferi için en büyük şansı Şampiyonlar Ligi avantajı... Hollandalı futbolcu, futbol kariyerinin son döneminde kesinlikle Avrupa'da top oynamak ve kesinlikle Devler Ligi'ne katılma hakkı olan bir takıma gitmek istediğini kulübüne iletti. Dolayısıyla Sevilla'nın da oyuncusunu isteyen bu şartlara sahip takım sayısı olarak da çok fazla seçeneğinin olmaması bu transferin olma ihtimalini artırıyor. İspanyol ekibinin istediği rakam için 10 milyon rakamı basında yer aldı. en fazla 8 milyona düşeceği de yazıldı. Ancak oyuncunun istekleri göz önüne alındığında geri adım atmaktan başka çareleri kalmayacak. Monchi'nin gelecek planları arasında yer almayan golcü oyuncuyu mutlaka elden çıkarmak isteyen Sevilla'nın şartlarda esnemekten başka çaresi yok.

274079621_276555787781429_708117943952803964_n

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ DA İSTEMİŞTİ
Bilindiği gibi devre arasında Luuk de Jong için Türkiye'den Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın adı geçmişti. Trabzonspor'un açık ara şampiyonluk yarışında ilerlemesini durdurmak ve zirveye ortak olmak isteyen iki kulüp te Hollandalı golcü için nabız yoklamıştı. Ancak Barça sezon sonuna kadar oyuncuyu takımda tutma kararı almıştı.

Fotospor