Sezon başında büyük umutlarla transfer edilmesine rağmen Trabzonspor’da beklentilerin hayli altında kalan Umut Bozok, Akyazı’da bu kez yıldızlaştı. Gurbetçi yıldız, 45 artı 1. dakikada Bartra’nın asistinde ağları havalandırdı. Umut, 62. dakikada ise Doğucan’ın şık asistinde farkı ikiye çıkardı.

En son 21 Mayıs 2022’de Kasımpaşa formasıyla ligde 2 gol atan Umut Bozok, yaklaşık 1 yıl aradan sonra duble yaptı. Bu sezon ligde toplamda 5 golü bulunan Umut, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’nda da birer kez rakip ağları sarstı. Umut geçen yıl ise 20 gol, 9 asistlik performansıyla Süper Lig’in gol kralı olmuştu.

UMUT BOZOK: ZOR BİR SENE GEÇİRİYORUM

Maçın ardından açıklamalarda bulunan bordo-mavili takımın başarılı futbolcusu Umut Bozok, “Ben bu yıl fazla gol atamıyordum. Biraz zor bir sene geçiriyorum. Bunu herkes biliyor. Yeni hoca geldi. Kendimi idmanda maçta fazla göstermem gerekiyor. Bugün hoca iki kere beni ilk 11 oynattı. Elimden geleni yapamaya çalışıyorum. Bugün iki gol attım. Çok mutluyum. İç sahada iki gol atmak benim için çok önemli inşallah devamı gelir. Her maç üst üste 5-6 tane maç oynamak çok iyi. Ben temposuz zannediyordum kendimi. En son ne zaman üst üste iki maç oynadım hatırlamıyorum. Ama benim için çok önemli. Sezon yavaş yavaş bitiyor. Yeni sezona da hazırlanmamız lazım. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu sene Maximiliano ile beraber çift forvet hiç oynamadık. İlk kez oldu. Alışmamız lazım birbirimize ama Gomez çok iyi bir forvet. Topa doğru geliyor. Bana baya alan oluşturuyor. Daha çok beraber çalışmamız lazım. Bugün 2-0 aldık. İnşallah sonraki maçta daha iyi oynarız ve inşallah Gomez de gol atar bir dahaki sefere” ifadelerini kullandı.