Haberlobi - Spor Servisi // Süper Lig'in lideri Trabzonspor'da kurmaylar ikinci devrede zorlanmamak transfer döneminde ekstra mesai yapacak. Zira Trabzonspor'da sakatlıkların yanı sıra milli takıma gidecek oyunculardan da faydalanamayacak.

Edgar yok, Vitor Hugo şüpheli

Stoper hattının banko ismi Edgar Ie sağ dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu kapattı. Onunla beraber Vitor Hugo'da ilk devrenin son maçında oynanılanacak Başakşehir ve Türkiye Kupası'ndaki Boluspor maçını kaçıracak.

Brezilyalı oyuncuyu sağlık ekipleri ligin ikinci devresinin ilk maçı olan 7 Ocak'taki Yeni Malatyaspor maçına yetiştirmeye çalışıyor.

Sağlık ekipleri, Hugo gibi Nwakaeme'yi de Malatyaspor maçına yetiştirmeye çalışıyor.

Edgar ve Gervinho'nun lisanları dondurulabilir

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ligin ikinci devresinde Gervinho ile sözleşme iptalinde bulunulmayacağını; oyuncunun lisansının dondurulacağını açıklamıştı. Edgar Ie'nin de sezonu kapatmasının ardından; stoper oyuncusunun da lisansının iptal edilebileceği gündeme geldi.

İki oyuncunun lisans iptali sonrasından yabancı kontenjanında iki boşluk açılacak. Bu boşlukta lisansı çıkarılacak ilk isim Jean Evrard Kouassi...

Çin Ligi'nde sözleşmesi biter bitmez transfer edilen Kouassi adaptasyon sürecini hızla tamamlaması için takımla beraber çalışıyor.

Djaniny ve Kouassi milli takıma

Fildişi Sahiller milli takımınını önemli oyuncularından biri olan Kouassi, Afrika Uluslar Kupası için milli takıma davet edildi.

Kouassi takımı ile 12 Ocak'ta Ekvator Ginesi; 16 Ocak'ta Sierra Leone; 20 Ocak'ta Cezayir'e karşı mücadele edecek.

Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek bir diğer isim ise Djaniny...

Yeşil Burun Adaları milli takımında bir süre takıma alınmayan Djaniny için yapılan baskılar sonucu teknik direktör oyuncuyu Afrika Uluslar Kupası kadrosuna davet etti.

Djaniny, Yeşil Burun Adaları ile 9 Ocak'ta Etiyopya; 13 Ocak'ta Burkina Faso; 17 Ocak'ta Kamerun'a karşı mücadele edecek.

Djaniny ve Kouassi bu süre zarfında Trabzonspor'un Süper Lig'de oynayacağı Yeni Malatyaspor, Sivasspor ve Giresunspor maçlarını kaçıracak. 23 Ocak'ta oynanacak Galatasaray maçının kadrosuna ise Avcı'nın oyuncuları hazır bulması halinde girebilecekler.

Trabzonspor'da Gine'li oyuncu Koita ise milli takımından davet alamadı.