Haberlobi - Spor Servisi // Süper Lig'de Yukatel Kayserispor maçını 3-2'lik skorla geçen Trabzonspor'da maçın ardından en çok konuşulan isim Djaniny Semedo oldu...

Yeişl Burun Adalı forvet oyuncusu Kayserispor maçının ikinci yarısında oyuna dahil oldu ve takımı öne taşıdı. Edin Visca'nın 49. dakikadaki golünde pozisyonu hazırlayan isim olan Djaniny, ikinci golün de başrolünde yer aldı. Trabzonspor'un her atağında olan oyuncu, enerjisi ile galibiyette önemli rol oynadı.

Bu sezon toplamda 27 maça çıkan oyuncu hücumun her bölgesinde oynamasına rağmen 7 gol 3 asistlik performans sergiledi.

djaniny-gol-1000x700

ABDULLAH AVCI: DJANİNY ÇOK ÖZEL BİR OYUNCU
Avcı, maça ikinci yarıda dahil olan ve bir gol bir asistlik performans sergileyen Djaniny Semedo için de şöyle konuştu: “Çok özel oyuncularımız var. Djaniny benim geçen sene geldiğimde Alanyaspor maçında ilk sahada gördüğüm bir oyuncuydu. Ben çok özel oyuncularla çalıştım dünya çapında. Djaniny özellikleri çok olan oyunun içerisinde olan ve bunu performansına yansıtan bir oyuncu. Sezon başında da transfer teklifleri vardı, bunun gerçekleşmeyeceğini kendisine söyledim. '6 ay çalıştık senden vazgeçemem' dedim. O da buna cevap veriyor. Bugün oyuna girerek farkını gösterdi. Çok karakterli bir oyuncu” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR İÇİN FIRSAT TRANSFERİ
Futbola Portekiz'de başlayan Djaniny, Velense, Leira, Benfica, Olhanense, Nacional maceralarının ardından Meksika ekibi Santos Laguna'ya transfer olmuş burada gösterdiği üstün performansla Arap kulüplerinin ilgisini çekmeyi başarmıştı. 10 milyon Euro'dan fazla bir bedelle Al Ahli'ye transfer olan Djaniny, 56 maça çıkıp 32 gol 12 asist kaydetmeyi başardı. Arap kulübünün Djaniny ile sözleşmesini feshetmesini fırsat bilen Trabzonspor, yıldız oyuncu ile sonraki satıştaki kardan yüzde 15 pay üzerinden sözleşme imzaladı.

djaniny-gol-anı

TRABZONSPOR DJANİNY İÇİN TAZMİNAT ALACAK
Afrika Uluslar Kupası için Yeşil Burun Adaları milli takımına giden Djaniny Semedo, burada yaşadığı sakatlık sonrasında takıma geri dönmüştü. Trabzonspor, Djaniny'nin sakatlığı dolayısı ile tazminat alabilmek için FİFA'ya başvurdu. Bordo-Mavili ekip, oyuncunun bir aylık maaşı olan 150 bin Euro'yu FIFA üzerinden tahsil edecek.

DJANİNY: İNSANLAR BU ADAM OYNAMAK İSTEMİYOR MU ACABA DİYE DÜŞÜNEBİLİR
İlginç oyun tarzı ile şaşırtan bir futbol oynayan Djaniny kendisini, "Oyun tarzım insanlara biraz farklı gelebiliyor. Çünkü fazlasıyla sakin olan biriyimdir. Hem saha içinde hem de saha dışında sakin bir karakterim. Sahada bazen tehlikeli pozisyonlarda ya da insanların, futbolcuların çok heyecanlanmasını beklediği pozisyonlarda sakin kalabiliyorum. Bu da benim için önemli bir artı oluyor. Ama tabii ki sorumsuzluk tarzında bir sakinlik değil bu bahsettiğim. Tam aksine takım için sorumluluk alarak bunu en sakin ve en doğru biçimde yapmaya çalışan biriyim. İnsanlar beni izlediklerinde ‘Bu adam oynamak istemiyor mu acaba?’ ya da ‘Neden böyle şeyler yapıyor?’ diyebilecekleri bir tarzım var. Benim bu tarzıma sahip olan belki de tek insan abim diyebilirim" ifadelerini kullanmıştı.

djaniny-ve-cornelius-1000x700

djaniny-1