Uzun bir aradan sonra gelen 2-0’lık Ankaragücü galibiyeti, Trabzonspor’da keyifleri yerine getirdi. Bjelica ilk zaferini kazanırken, şimdi Kadıköy’deki Fenerbahçe maçına kilitlendi. Bir güzel haber de yıldız isimlerden geldi...

Trabzonspor’un başına geçtikten sonra ilk 2 maçına deplasmanda çıkan Nenad Bjelica, Sivas ve Konya’da mağlubiyet yaşamıştı. Bordo-Mavililer her iki karşılaşmada da öne geçmesine rağmen, erkenden 10 kişi kalıp kaybetti. Akyazı’daki Ankaragücü maçında ise senaryo değişti. Bu kez Fırtına’nın rakibi 10. dakikada eksik kaldı ve Trabzonspor, Umut Bozok’un golleriyle zafere uzandı. Ligde 5 hafta sonra galip gelen Karadeniz ekibinde keyifler yerine gelirken, 18 Mayıs’ta Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi moraller tavan. Çünkü yıldız isimler de takıma dönüyor.

Sakatlar dönüyor

Sakatlıkları nedeniyle son maçta forma giyemeyen Siopis, Trezeguet ve Denswil’in takıma katılması bekleniyor. Sakatlıktan yeni kurtulan ve Ankaragücü mücadelesinde ilerleyen dakikalarda oyuna alınan Visca, Abdülkadir Ömür, Markovic gibi yıldızlar da derbiye kadar tamamen hazır hale gelecek.

Nenad Bjelica’dan idman göndermesi!

Bordo-Mavili takımın sezon başından beri fiziksel olarak kötü görüntüsü dikkat çekerken, Nenad Bjelica da Ankaragücü maçının ardından bu duruma dikkat çekti. Hırvat hoca, “Kimseye eleştiri amacım yok ancak 60. dakikadan sonra yorulan bir takım gördük. Dolayısıyla maçlara hazırlanırken seviyeyi yükseltmeye çalışıyoruz” dedi. Kaptan Uğurcan Çakır da “Hocamız çok disiplinli. Sıkı çalışıyoruz. İnşallah sonuçlarını sahada daha fazla görürüz” sözleriyle değişime vurgu yaptı.

Umut Bozok’un büyük sevinci

Bu sezon büyük beklentilerle takıma katılan fakat beklentileri karşılayamayan Umut Bozok, son Ankaragücü karşılaşmasında galibiyeti getiren iki golü de atmayı başardı. Hocası Nenad Bjelica’nın kendisine güvendiği için bir hayli mutlu olduğunu belirten gurbetçi yıldız, “Bu yıl fazla gol atamıyordum. Biraz zor bir sene geçiriyorum. Yeni hoca geldi. Kendimi idmanda, maçta fazla göstermem gerekiyor. Elimden geleni yapmaya çalıştım, iki gol attım” dedi.