Trabzonspor’un başındaki ilk maçına Sivasspor karşısında çıkan ve 4-1’lik yenilgiyle şok olan Nenad Bjelica, Konyaspor deplasmanında kazanıp, beyaz bir sayfa açmak istiyor.

Taktik provada gol çalışması

Trabzonspor, yarın saat 16.00’da Konyaspor ile deplasmanda oynayacağı lig maçının hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde sürdürüyor. Bjelica yönetimindeki taktik provada gol çalışması yapıldı. Özellikle kenar ortalar ve duran toplar üzerinde duran Hırvat çalıştırıcı, çift kale maçta oyuncularını sık sık uyardı. Tecrübeli teknik adam, 90 dakika boyunca mücadeleden kopmayan ve rakibe direnç gösteren bir takım istediğini tekrarladı.

Gökdeniz’den samimi itiraflar...

Trabzonspor’un efsane futbolcularından Gökdeniz Karadeniz, kulüp dergisine konuştu. Antrenörlük konusunda eğitim aldığını belirten Gökdeniz, “Trabzon’dan Rubin Kazan’a transfer olduktan sonra orada büyük başarılar yaşadım. Kazanılan tüm kupalarda varım. 61 numaralı formam emekli edildi. Geriye dönüp baktığımda, keşke Trabzonspor ile şampiyonluk yaşayabilseydim diyorum. Vitor Hugo ve Marek Hamsik ile birlikte oynamak isterdim. Özel oyuncular ve şampiyonlukta büyük katkıları var. Bizim dönemimizde olsalardı, farklı şeyler konuşabilirdik” dedi. Trabzonspor’dan buruk ayrıldığını söyleyen Gökdeniz Karadeniz, “Kırgın değilim ama uğurlanmayı beklerdim. Sonuçta ciddi bir para kazandırdım. Rubin Kazan’dayken İstanbul takımlarından teklifler aldım ama kabul etmedim. Trabzonspor isterse seve seve dönerim dedim” ifadelerini kullandı.

11'i netleştiremedi

Takımla daha fazla çalışma imkanı bulan Hırvat hoca, yarın sahaya süreceği 11’i henüz netleştirmedi. Bunun en büyük sebebi, kilit isimlerin sakatlık yaşaması. Ayak baş parmağında çatlak bulunan Abdülkadir Ömür idmanlara çıkamıyor. Visca’nın adalesinde problem var. Denswil bugünkü çalışmada kendini deneyecek. Peres’in ise adale ağrıları sürüyor ve takımdan ayrılacak. Diğer sağ bek Larsen cezalı. Dolayısıyla savunmanın sağında kimin oynayacağı belirsiz.

Gbamin stopere geçebilir

Burada Hüseyin veya Bartra görev alabilir ancak bu denklemde Denswil’in yetişmesi şart. Diğer bir ihtimal, Gbamin’i stoperde kullanmak. Orta sahada Bakasetas, Siopis ve Bardhi üçlüsünün başlaması bekleniyor. Kanatlarda Trezeguet ile Markovic olacak. İleri uçta Gomez’in forma giyeceği öğrenildi.