Transfer çalışmalarına haftalar önce başlayan Trabzonspor Yönetimi, ağırlıklı olarak Avrupa pazarından gitse de listede sürpriz isimler de var.

İLK AYRILIK GERÇEKLEŞİYOR

Trabzonspor'un sezon başında Aston Villa'dan 4 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Mısırlı futbolcu Trezeguet, geride kalan sürede beklentileri karşılayamadı. Oynadığı 37 müsabakada 9 gol, 7 asistlik katkı sağlayan 28 yaşındaki kanat oyuncusu, bordo-mavili ekipte performansıyla hayal kırıklığı yaşatsa da hem Mısır hem de Suudi Arabistan'da adı sürekli transfer haberleriyle anılıyor.

Özellikle ülkesinin takımlarından Al Ahly ile anlaşma aşamasında olduğu konuşulan tecrübeli futbolcunun, Suudi ekibi Al İttihad'dan da teklif aldığı manşetleri süsledi.

TRABZONSPOR'A GÜNEY AFRİKALI YILDIZ

Bunlardan biri; Percy Tau. Arap basını, El Ahly forması giyen Güney Afrikalı yıldız ile Bordo-Mavililer’in yakından ilgilendiğini hatta kulübüyle görüşmelerin başladığını yazdı. Mısır ekibiyle 1 yıl mukavelesi kalan 29 yaşındaki futbolcu, daha önce Brighton, Anderlecht ve Club Brugge gibi Avrupa takımlarının formasını giymişti. Tahmini piyasa değeri 1.5 milyon Euro olarak gösterilen Tau, bu sezon çıktığı 25 karşılaşmada 7 gol atarken, 4 asist yaptı.

36 kez Milli oldu

Her iki kanatta da görev yapabilen Percy Tau, hızı ve adam eksiltme özelliğiyle ön plana çıkıyor. Kariyeri boyunca 36 kez Güney Afrika Milli Takımı’nın formasını giyen tecrübeli futbolcu, orada da çıktığı 36 maçta 13 kez rakip fileleri havalandırdı.

Orsic’te rakip Dinamo Zagreb

Nenad Bjelica’nın Trabzonspor’da görmek istediği eski öğrencisi Mislav Orsic için Bordo-Mavililer temaslarını sürdürüyor. Southampton’ın küme düşmesinin ardından Hırvatistan’a giden Orsic’leeski kulübü Dinamo Zagreb de görüşme halinde. Zagreb ekibi, devre arasında 6 milyon Euro’ya Southampton’a sattığı tecrübeli kanat oyuncusunu bonservis taksitlerinin yarısını almama karşılığında yeniden kadrosuna katmak istiyor. Kısacası Dinamo Zagreb kulübü, 3 milyon Euro’dan vazgeçmeye hazır.

Savunmaya 21’lik stoper

Yönetime detaylı bir oyuncu listesi veren Trabzonspor Teknik Direktörü Bjelica’nın radarında genç isimler de var. Hollanda’da Volendam forması giyen Xavier Mbuyamba, uzun süredir Hırvat hocanın takibinde. Geçen sezon Chelsea altyapısından Volendam’a transfer olan 21 yaşındaki stoper, Hollanda’da 28 maça çıktı. 1.95 boyundaki Kongo asıllı Hollandalı oyuncu ile Avrupa’dan bazı takımlar da ilgileniyor. Mbuyamba, Chelsea’den önce Barcelona’nın altyapısında da oynamıştı.