Haberlobi - Spor Servisi // Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında evinde Fraport TAV Antalyaspor'u konuk eden Trabzonspor, maçtan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Trabzonsporlu bazı taraftarlar, maçın duraklama dakikalarında hakemin son düdüğü çaldığını sanıp sahaya inmiş; daha sonra yapılan uyarılarla tekrar tribüne çıkmışlardı.

trabzonspor-sahaya-girdiler-1000x700-3

Bu olayın ardından gözler PFDK'dan çıkacak cezaya çevrildi.

Antalyaspor cephesi 'Takımı sahadan çekmedik; Trabzonspor'a verilecek cezanın takipçisi olacağız' derken; hükmen mağlubiyet cezası konuşulmaya başlandı.

trabzonspor-sahaya-girdiler-1000x700-2

Taraftarların yanlış anlaması sebebiyle sahaya erken girilmesinin ardından yapılan uyarılarla doğrudan tribüne çıkması sonrası yaklaşık 5 dakika oyun durmuş ve maç kaldığı yerden devam etmişti.

Spor yorumcuları, Trabzonspor'a hükmen mağlubiyet cezası verilmesini beklemediklerini ve maçın kaldığı yerden devam ederek sağlıklı bir şekilde sona erdiğini ancak taraftarların sahaya girmesi sebebiyle tribünlere bir sonraki iç saha maçlarına giriş yasağı, kulübe de ağır bir para cezası verilmesini beklediklerini söylüyor.

trabzonspor-sahaya-girdi-1000x700

2012-13 sezonunda Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanılan karşılaşmada taraftarlar sahaya girmiş; ancak maçın oynanmasına müsaade etmeyerek sahadan çıkmamışlardı. Bu sebeple Beşiktaş'a verilen hükmen mağlubiyet cezasının Trabzonspor'a verilmesinin beklenmediği belirtildi.

trabzonspor-sahaya-girdiler-1000x700-4

trabzonspor-antalyaspor-sahaya-indi-1000x700