Haberlobi - Spor Servisi // Transferin hareketli takımlarından Trabzonspor; Kouassi, Visca ve Puchacz'ı kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çekmişti. Edgar Ie'nin sakatlığı sonrasında stoper hattında yabancı bir savunmacı takviyesi yapmayı planlayan Bordo-Mavililer; Djaniny'nin milli takımda sakatlanması sonrası forvet hattına ekstra bir transfer hamlesi düşünüyor.

Trabzonspor U19 takımı ile Danimarka'nın FC Midtjylland takımının UEFA Gençler Ligi'nde oynadığı maçta performansı ile şapka çıkartan Türk asıllı forvet oyuncusu Aral Şimşir, Bordo-Mavili formaya yakın...

doğuhan-arak-şimşir-trabzonspor-maçı

Danimarka basını rakam yazdı
Danimarka basını bold.dk'ya göre Trabzonspor Aral için kulübüne 18-20 milyon kronluk (Yaklaşık 2 milyon Euro) bir teklifte bulundu. 'Sansasyonel teklif olarak' nitelendirilen  bu rakamla birlikte görüşmelerde sona gelindiği belirtilirken oyuncunun A takımda az bir süre almasına karşın altyapıda maçlara çıktığı kaydedildi. Transferin resmileşmesi halinde Aral Şimşir'in Cornelius, Hamsik, Gervinho gibi yıldızlarla birlikte oynayacağı da belirtildi.

bold.dk

Spor muhabiri Yağız Sabuncuoğlu, Trabzonspor'un Aral Şimşir için Midtjylland kulübü ile anlaşmaya vardığını ve oyuncunun temsilcisi ile görüşmelerini sürdürdüğünü yazdı.

Doğuhan Aral Şimşir,  bu sezon Trabzonspor'un genç takımı ile oynanılan iki karşılaşmada da forma giymiş takımının 5-0'lık galibiyetinde skora katkı da yapmıştır. Ayrıca A takımla 6 kez maça çıkıp 1 gol kaydetmiştir.

doğuhan-aral-şimşir-gol-sevinci

DOĞUHAN ARAL ŞİMŞİR KİMDİR? YAKINDAN TANIYALIM

19 Haziran 2002'de aslen Sivaslı bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Doğuhan Aral Şimşir, futbola da HB Köge takımının altyapısında başladı. Kısa bir sürede dikkatleri üzerine çeken oyuncu Danimarka'nın köklü kulüplerinden FC Midtjylland'ın atyapısına geçiş yaptı. Kulüp yetkililerini kısa sürede etkilemeyi başaran oyuncu 5 yıllık profesyonel sözleşmeyi de kaptı.

Bu sayede Rezan Çorlu ve Ertuğrul Tekşen'in arkasından Danimarka'da forma giyen 3. Türk futbolcu oldu. Sivaslı bir ailenin çocuğu olan Aral, doğum gününde imzaladığı 5 yıllık sözleşmesinin ardından '58' numaralı formayı giymek istediği belirtti ve aldı.

doğukan-aral-şimşir-1000x700

Sözleşmenin ardından açıklamalarda bulunan Aral Şimşir, sözleşme imzaladığı için çok mutlu olduğunu, ailesinin köklerinin geldiği Sivas'ı unutmamak için 58 numaralı formayı seçtiğini belirtti.

Midtjylland Sportif Direktörü Svend Gravesen ise Türk futbolcu Aral‘ın genç yaşta kulübe gelerek hedefine ulaşmaya başladığına işaret ederek, büyük tekniği ve karakteri ile yenilgiyi kabul etmeyen mücadeleci yapısıyla Danimarka Süper Ligi’ne damgasını vurmasını hedeflediklerini ifade etti.

aral-şimşir-kimdir

Bu sezon UEFA Gençler Ligi'nde oynanılan Trabzonspor - Midtjylland maçında etkileyici bir performans ortaya koyan Doğuhan Aral Şimşir, Bordo-Mavili takımın scout ekiplerini de etkilemeyi başardı. Bu maçın ardından scout ekipleri yönetime 'bu oyuncuyu kaçırmayalım' dediği öğrenilirken; kurmaylar da oyuncu için girişimlerini başlattı.

doğukan-aral-şimşir-kimdir

Doğuhan Aral Şimşir nasıl bir futbolcu?

Attığı goller ve asistlerle dikkatleri üzerine çeken oyuncu Danimarka'da geleceğin yıldız adayları arasında gösteriliyor. Top tekniği ve fiziği ile yaşıtlarının arasından kolayca farkedilen oyuncu oyun bilgisini daha da geliştirirse önemli bir yıldız adayı olabilir.