Henüz takımda yer bulamadan Afrika Kupası için Fildişi Milli Takımı’na katılmayan Koassi’nin henüz lisansı tescil edilmedi. Edin Visca için Edgar Ie’ın kontenjanını kullanan bordo-mavililer, Koassi için diğer Koassi’nin gitmesini bekleyecek.

HANGİ KOASSİ Mİ?

Kouassi Gervais Yao... Herkesin bildiği adıyla Gervinho... Sakatlığından dolayı kamuoyunun “lisansın askıya alınması” olarak konuştuğu işlem, bu sezonki yeni statü gereği yapılamıyor.

Süper Lig Statüsü’nün EK-1 maddesine göre;

1-2021 – 2022 Sezonunda kulüpler en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirebilirler. Kulüplerin 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirmesi halinde bu futbolculardan en az birinin 01.01.1997 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunludur. Yabancı uyruklu futbolcu sayısı 14’ün altına inen kulüpler, eksilen futbolcu sayısı kadar yabancı uyruklu futbolcuyu transfer ve tescil dönemleri içerisinde yukarıdaki koşullara uygun olarak tescil ettirebilirler.
İşte tam da bu maddeden dolayı yeni transfer Tymoteusz Puchacz’ın lisansı da çıkarılmış oldu. Bundan önce 1997’den küçük yabancı bulunmadığı için listesinde 13 yabancı bulunan Trabzonspor, kontenjan boşluğundan dolayı 22 yaşındaki oyuncuya rahatlıkla lisans çıkarmış oldu.

Şimdi iş, Gervinho’yu ikna edebilmekte… Sözleşmesi gelecek sezon da devam eden Fildişi Sahilli oyuncuyla ya tamamen yollar ayrılacak ya da özel bir sözleşmeyle geçici fesih gerçekleştirilecek. Ancak Gervinho öncesinde başka bir yabancı kiralık olarak başka bir kulübe giderse yine kontenjan açılabilecek. Bu durumda ise Gervinho’nun sözleşmesi devam edecek.

Mustafa Anıklı - Skorer