Yattara, gelecekte Trabzonspor'a geri dönmek istediğini söyledi. Trabzonspor aşkının bitmeyeceğini söyleyen Yattara, "Sekiz sene... Bu aşk bitmez. Çünkü ben sekiz senede Trabzonspor taraftarına aşık oldum. O aşk hemen bitmez, çok zor. Onları çok seviyorum, onlar da beni çok seviyor. Ben onlarla hala bir şeyler paylaşmak istiyorum, inşallah bir gün olacak. Ne zaman, bilmiyorum. İnanıyorum ki bir gün olacak. Benim onlara bir mesajım var: Trabzonspor bizim takımımız. Ne olursa olsun, takımımızı yalnız bırakmayalım. Zaten onların yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Çünkü 'Bize her yer Trabzon'. Trabzon bizim her şeyimiz. O yüzden gerçekten onlara güveniyor ve inanıyorum. Bize seneler inşallah çok güzel şeyler gösterecek" dedi.

40 yaşındaki Yattara, Trabzonspor’un gelecek sezon daha iyi işler yapmasını beklediğinin de altını çizerken, “Trabzonspor bir ara iyi başladı, sonra çok kötü gitti, şu anda toparlanıyor. Abdullah hoca geldikten sonra Trabzonspor iyi şeyler yapmaya başladı. Son maçlarda beraberlikler aldılar ama böyle şeyler olur. Abdullah hoca sezona takımla başlamadı. Sezon sonuna kadar böyle gidecek, seneye inşallah güzel transferler yapılacak. Bazen pozisyonlar yetersiz kalıyor. Hoca ve yardımcı hocalar da görüyor zaten. İnşallah seneye güzel bir kadro bekliyoruz” diye konuştu.

Yattara, Trabzonspor'dan takım arkadaşı olan ve soyismini aldığı Hasan Üçüncü için de şunları söyledi: "İlk geldiğimde Hasan Üçüncü en yakın arkadaşım oldu. Bana çok yardım etti, birlikte Cuma namazlarına gidiyorduk. Odada beraber namaz kılıyorduk. Dil olarak zordu, Fransızca veya İngilizce bilmiyordu ama o zaman yavaş yavaş Türkçe öğrendim. Ondan sonra kanka olduk. Türkiye'de bugüne dek tanıdığım en iyi adam Hasan Üçüncü. Gerçekten çok dürüst. Bana hiçbir zaman yalan söylemedi, kötü davranmadı, futbol - namaz - ev üçgenindeydi. O kadar. Sonra ben Türk vatandaşı oldum, ismimi İbrahim Üçüncü Yattara olarak yazdırmak istedim, sadece İbrahim Üçüncü'yü yazdılar. Yattara'yı da yazdıracağım. Mesela Avrupa'ya giderken iki tane pasaportum oluyor, birbirine uymuyor."

2016 yılında Survivor isimli yarışmaya da katılan Yattara, yarışmanın futboldan daha zor olduğunu belirtti: "Survivor'da gerçekten çok zorlandım ama çok şey öğrendim. Çok güzel bir yarışmaydı ama çok zordu. Bence futboldan daha zordu.

" İbrahim Yattara, 2003'ten 2011'e kadar formasını giydiği Trabzonspor'da 187 maçta 39 gol kaydetmişti. Bordo-mavili taraftarların sevdiği isimlerden olan Yattara, 2012-13 sezonunda Mersin İdman Yurdu'nda oynamış, 2015'te ise futbolu bırakmıştı. Yattara, son olarak Teknik Direktör Fatih Tekke ile birlikte İstanbulspor’da görev yapmıştı.